StoryEditorOCM
SportNAKON SUSRETA JAZINE ARBANASI – ZADAR

Dogodila se zadarska košarka!

Piše Ivica Gjergja
7. studenog 2017. - 19:11
jazine_zadar4-061117

Dogodio se hram košarke Jazine poslije dugo vremena u jednoj prvenstvenoj utakmici, u kojoj su se u ovom kolu sučelile dvije zadarske momčadi Jazine – Arbansi i Zadar u HT Premijer ligi Hrvatske.

Ambijent kakav se rijetko viđa pa preko 2000 duša nazočilo je susretu i nisu štedjeli grla. Borbenost domaćina i davanje sebe na utakmici bio je izvrstan, Zadar se nije uspijevao odlijepiti u rezultatskom smislu pače, pratili su se rekli bi u stopu. „Žuta podmornica“ svojim htjenjem i borbenosti nadomjestila je kvalitetu koja je išla na ruku košarkaša Zadra. Dobre obrane pred kraj, brze konte i preciznost donijeli su Zadru pobjedu. A za kraj sportska slika koja je obišla Hrvatsku zagrljaj obiju momčadi na središnjem krugu igrališta. Sve je začinjeno onim dobro poznatim: "Mi smo Zadrani, Zadar je naš!"

Donosimo i izjava trenera:

-Po tko zna koji put smo imali loš ulazak u utakmicu, a to se protiv momčadi kao što su Jazine može obiti o glavu. Ipak, uspjeli smo izvući pobjedu zahvaljujući nekolicini igrača koji su ostavili srce na parketu, a to su prije svega Ive Ivanov i Preston Knowles, kojega sam htio sačuvati za Cibonu, ali na vlastitu je inicijativu ušao u igru. Upozoravao sam da su Jazine neugodna momčad, igraju tzv. 'small ball' koji ne odgovara našoj fizionomiji, pa nismo mogli koristiti centre onako kako bi ih inače koristili. Nije to alibi za, ako se tako može reći, za slabiju utakmicu, ali je jedan od razloga zasigurno. Ambijent je bio odličan pristalica sam ovakvih utakmica i ambijenta, kazao je trener Zadra Aramis Naglić.

Onako vruć kazao je par riječi i trener Jazina – Arbanas Neven Plantak:

- Opet vam kažem da sam zadovoljan, a još nemamo pobjedu, onda će se svi zapitati zašto sam zadovoljan. Ali ja mislim da ova momčad od prvog dana igra iznad svojih mogućnosti i da nam je potreban period uigravanja s istom momčadi, bez odlazaka i dolazaka. Ono što želim naglasiti je maksimalna borbenost svih mojih igrača s kojom nadoknađuju nedostatak kvalitete u odnosu na Zadra ABA ligaša. Zadar je sa svojom širinom cijelu utakmicu držao isti ritam, a onog trena kad smo mi pali, to je došlo do izražaja. Zaslužena pobjeda Zadra. Ambijent za „prste polizati“.

 

09. svibanj 2024 02:30