StoryEditorOCM
SportFINALE

Iako je Dragovoljac bilo bolji, Primorac je nakon jedanaesteraca po 13. put osvojio županijski kup

Piše I. Gjergja
1. lipnja 2023. - 08:52

ZADAR - Stadion Stanovi. Gledatelja: 400. Sudac: Ivan Vukančić (Benkovac). Pomoćnici: Mijić i Župan.

DRAGOVOLJAC – PRIMORAC na jedanaesterce 2:4 (1:1)

Strijelci: 1:0 M. D. Lončar (26), 1:1 Nakić (63 - 11 m). 72‘). Jedanaesterci: Bašić za Dragovoljac, a Lazarevski, Bitunjac, Skybinsky za Primorac.

Crveni karton (drugi žuti): Zdrilić (Dragovoljac) 72. minuta.

DRAGOVOLJAC: Š. Kovačević (od 90. F. Kovačević), Prtenjača, Šušić, Modrić, Verunica, Bašić, Vujević (od 72. Čavrag), Lerga, Lončar, Surać, Zdrilić (od 8. L. M. Alić - od 82. Sinovčić). Trener: Elvis Katuša.

PRIMORAC: Stojanov, Torbarina, Kulaš (od 72. Gašpar), Birkić, Mrkić (od 46. Musa), Bitunjac, Vodopija, Nakić (od 66. Skybinskyi), Lazarevski, Okechukwu (od 66. Pavlović), Jurišić. Trener: Mirko Labrović.

Po trinaesti put nogometaši Primorca osvojili su Županijski kup. Oni su na kraju regularnog dijela susreta na Stanovima i rezultata 1:1 s Dragovoljcem bolje izvodili jedanaesterce i odnijeli pokal. Sljedeće godine predstavljati će zadarski nogomet u pretkolu Hrvatskog kup natjecanja.

Sam susret u prvih desetak minuta pripao je Primorcu koji je imao dominaciju te se uglavnom igralo na polovici Dragovoljca. Da su Dragovoljci opasni vidjelo se u 11. minuti kada je Lerga nakon krenuo prema golu gostiju i uputio opasan udarac kojeg je Stojanov obranio.

Dragovoljac potom igra bolje, a takva im se igra isplatila u 16. minuti kada je Bašić povukao loptu kroz sredinu i ubacio za Lončara, a ovaj u maniri rasnog strijelca pogodio rašlje za vodstvo od 1:0. Rezultat je ostao do kraja poluvremena.

U drugom dijelu ponovo su ”primorci“ bili agilniji, visoki Vodopija se u 63. minuti dokopao lopte u kaznenom prostoru ali je pao, sudac je pokazao na bijelu točku, a siguran izvođač kaznenog udarca bio je Roko Nakić za poravnanje.

Na susretu nije bilo više zgoditaka pa se pobjednik odlučio izvođenjem udaraca s 11 metara. U njima se bolje snašao Primorac i odnio pokal.

- Tužni smo i žalosni nakon poraza. Žao mi je i igrača i naših navijača, ali to je sport. Netko mora pobijediti, a netko izgubiti. Bili smo borbeni, trkački smo parirali Primorcu i mislim da se nije vidjelo da su oni u Trećoj ligi, a mi u Prvoj ŽNL, rekao je Elvis Katuša, trener Dragovoljca.

- Čestitam igračima što smo pobijedili, unatoč našoj lošoj izvedbi na terenu. Nismo pokazali da smo rang iznad, imali smo posjed, ali smo bili nestrpljivi na postavljenu obranu suparnika, kazao je Mirko Labrović, trener Primorca.

10. svibanj 2024 12:46