StoryEditorOCM
SportPRAVILA

Iz Nogometnog saveza Zadarske županije svim klubovima članovima dostavljeni su načini registracije i vrijeme prijelaznih rokova...

Piše Ivica GJERGJA
24. srpnja 2022. - 18:54

Iz Nogometnog saveza Zadarske županije svim klubovima članovima dostavljeni su načini registracije i vrijeme prijelaznih rokova, te registracija i prijavljivanje igrača.

Prijelazni rok:

Prijelazni rokovi za igrače su ljetni prijelazni rok i zimski prijelazni rok. Ljetni prijelazni rok traje od 15. lipnja do 31. kolovoza svake godine, a zimski prijelazni rok traje od 18. siječnja do 15. veljače svake godine za profesionalce te od 18. siječnja do 28. veljače za amatere.

Prijavljivanje i registracija igrača:

Igrači profesionalci koji se iz klubova HNS-a ustupaju u klub Treće HNL mogu se registrirati i nakon proteka ljetnog prijelaznog roka, i to do 14. listopada, odnosno i nakon proteka zimskog prijelaznog roka, i to do 28. veljače.

Tijekom cijele natjecateljske godine, osim u razdobljima između 15. listopada i 17. siječnja i između 01. ožujka i 14. lipnja, mogu se registrirati igrači amateri koji se natječu u Trećoj HNL i u isključivo amaterskim ligama Igrači amateri koji nakon postupka preregistracije ostanu ne preregistrirani mogu se registrirati i u razdoblju između 01. i 31. ožujka.

Igrači amateri koji se prvi put registriraju u nogometnoj organizaciji (prva registracija) mogu se registrirati tijekom cijele natjecateljske godine, osim u razdoblju između 01. svibnja i 14. lipnja.

Igrač koji se registrirao za novi klub ne može se, osim ako se ne radi o ustupanju, ponovno registrirati za dosadašnji klub ako nije proteklo razdoblje od dvadeset (20) dana od dana registracije za novi klub.

Registracija igrača veterana:

Igrači veterani mogu se prvi put za veteranski klub/momčad registrirati tijekom cijele natjecateljske godine, te

prelaziti iz kluba u klub tijekom cijele natjecateljske godine, osim u razdoblju od 15. listopada do 17. siječnja i u razdoblju od 01. travnja do 14. lipnja.

 

24. svibanj 2024 07:06