StoryEditorOCM
SportODLIČAN REZULTAT

Iznimno uspješan vikend za Hrvački klub Zadar: deset medalja i pehar za ekipno drugo mjesto!

Piše Zadarski.hr
1. svibnja 2023. - 20:12

Ovaj vikend bio je iznimno uspješan za Hrvački klub Zadar. U subotu je održano Prvenstvo Hrvatske U15 u Slatini na kojemu je nastupio Lovre Strika u kategoriji do 75 kilograma a u nedjelju naše hrvačice putovale su u Buje gdje se održavalo Prvenstvo Hrvatske u hrvanju za žene i to u uzrastina: U15, U17, U20, U23 i seniorke, na kojemu su nas predstavljele: Emanuela Rados, Marcela Šumski, Anabela Rados, Marijana Šumski, Gabriela Vlatka Brčinović i Cvita Sikirić.

Lovre Strika imao je težak ždrijeb u kojemu je nakon službenog vaganja imao deset protivnika u težinskoj kategoriji do 75 kilograma od kojih je snage morao odmjeriti sa trojicom hrvača. U četvrtini finala pobijedio je predstavnika HK Podravka a u polufinalu Predstavnika HK Zagreb dok ga je u finalu natjecanja dočekao predstavnik HK Split i u vrlo dinamičnoj i nepredvidivoj borbi slavio tehničkim tušem u drugoj rundi. Lovre je na ovaj način izborio drugo mjesto i postao viceprvak Hrvatske u uzrastu U15 odnosno stariji dječaci.

Djevojke ili naše „Princeze ratnice“ svoj nastup u Bujama odradile su do sada na najvišoj razini i na taj način osim devet medalja u uzrastu U20 (juniorke) osvojile su i ekipno drugo mjesto. Cvita Sikirić kao najstarija predstavnica i godinu dana mlađa Gabriela Vlatka Brčinović imale su pravo nastupa u tri uzrasne kategorije (U20, U23 i seniorke). Cvita je hrvala u težinskoj kategoriji do 59 kg a najveći uspjeh postigla je u uzrastu U20 gdje je postala Pvakinja Hrvatske dok je u konkurenciji U23 i seniorke zauzela drugo mjesto. Gabriela se natjecala u težinskoj kategoriji do 68 kg a osvojila je drugo mjesto u uzrastu U20 dok je u uzrastu U23 i seniorke zauzela treću poziciju. Anabela Rados imala je pravo nastupa u dvije uzrasne kategorije U17 i U20 a natjecala se u kategorijama od 73-83 kg i u kategoriji do 76 kilograma. Anabela je uz vrhunski odrađene borbe osvojila prvo mjesto u U17 i drugo mjesto u U20. Osvajanjem prvog mjesta ostvarila je i poziv u Hrvatsku Reprezentaciju sa kojom bi već idući vikend trebala putovati u Grčku na Prvenstvo Balkana. Marijana Šumski je imala vrlo težak ždrijeb u uzrastu U17 a nastupila je u kategoriji do 61 kg gdje je kao godinu dana mlađa od svojih konkurentica osvojila izvrsno treće mjesto. Nešto manje sreće u osvajnju medalja ali uz vrlo dobre borbe imale su Marcela i Emanuela koje su ujedno i najmlađe na natjecanju,a borile su se u uzrastu U15 u težinskoj kategoriji do 54 kg.

Rezime obadva natjecanja:

Deste medalja i to dva prva mjesta, tri druga mjesta, pet trećih mjesta, osvojeno ekipno drugo mjesto u uzrastu juniorki i Anabelin poziv na Balkansko prvenstvo u Grčku.

Do sada Hrvački klub Zadar ima osvojene medalje na svim razinama natjecanja koja su se održala ove godine, od uzrasta dječaka pa sve do seniora, sljedeći vikend očekuje nas još nastup  Josipa Šumskog koji će sudjelovati na Prvenstvu Hravstke u uzrastu mlađih seniora U23 koje će biti održano u Sesvetama 06.05.2023. godin

27. travanj 2024 19:45