StoryEditorOCM
SportBOŽIĆNI TURNIR

Mali balun zaokupirao Privlačane: ekipa Ludogorec Trabakul osvojila sve nagrade

Piše R.Zorić/Zadarski.hr
18. prosinca 2022. - 14:50

Peto izdanje malonogometnog turnira, što se u Privlaci održava u sklopu Adventa, pripao je u potpunosti ekipi Ludogorec Trabakul. Osim što su odnijeli glavnu nagradu od tri tisuće kuna, njihovom igraču Ninu Vukoši, pripale su i dvije pojedinačne nagrade – one za najboljeg igrača i strijelca turnira sa 13 golova.

Zanimljivost ovog sportskog natjecanja (Cageball) što ga priređuje MNK Privlaka 2017, je igranje u kavezu sa po tri igrača u svakoj ekipi. Jedno od specifičnih pravila je i to što se "penali" izvode petom sa više od polovice terena.

Penali petom odlučili pobjednika

Upravo su ti "penali"odlučili ovogodišnjeg pobjednika. Domaća ekipa Beach bar Batela  "izgubila je dobivenu utakmicu". Ispustili su prednost od dva razlike, a gol za konačnih 4:4, zaista u posljednjoj sekundi postigao je Renato Nović. Prilikom izvođenja "penala" petom, u trećoj seriji ostali su Roko Jurić za Batelu i Nino Vukoša za Ludogorec Trabakul. Njih dvojica su raspucavali u čak šest pokušaja. Pobjednika je odlučio spretniji Nino Vukoša, koji je tako svojoj ekipi donio trijumf nakon poraza u prošlogodišnjem finalu.

Pehare, medalje i novčane nagrade uz Šimu Begonju iz Udruge Šijavoga dijelio je i Gašpar Begonja, načelnik Općine Privlaka. Na turniru u "kavezu" i to pod šatorom, ove je godine sudjelovalo 17 ekipa.

Sve utakmice sudio Krešo Zrilić. 

Ludogorec Trabakul – Beach bar Batela  8:7 na penale (4:4)

LUDOGOREC TRABAKUL: Nino Vukoša (1), Nikola Čirjak (1) Ivan Sarić, Renato Nović (2), Andrija Šišeta. 

BEACH BAR BATELA: Stipe Glavan, Roko Jurac (1), Frane Bašić (1), Kristijan Čvrljević, Lovre Kresović (2). 

Novčane nagrade, pehari i medalje

1.mjesto: Ludogorec Trabakul - 3000 kuna

2.mjesto: Beach bar Batela - 1500 kuna

3.mjesto: Feri - 500 kuna

Najbolji igrač: Nino Vukoša (Ludogorec Trabakul) 

Najbolji strijelac: Nino Vukoša (Ludogorec Trabakul) – 13 golova

Rezultati svih 16 utakmica 

Rezultati: Pretkolo: Dračevac Ninski – Vatikan 4:3 na penale (3:3); Osmina finala: Moreta – Rođaci 3:0, Dračevac Ninski – Jazavci 6:4, Beach bar Batela – Francuzi 4:2, Ludogorec Trabakul – Svejedno 6:5, Kontrol biro – Nespremni 5:3, Planura – Osmica 8:0, Feri – Inter Privlaka 7:2, Konoba Jaz Zaton – Cafe bar Tonći 6:3; Četvrtfinale: Beach bar Batela – Dračevac Ninski 5:0, Ludogorec Trabakul – Moreta 5:4 na penale (4:4), Feri – Kontrol biro 5:2, Konoba Jaz Zaton – Planura 4:1; Polufinale: Beach bar Batela – Feri 4:3, Ludogorec Trabakul – Konoba Jaz Zaton 7:4; Finale: Ludogorec Trabakul – Beach bar Batela 8:7 na penale (4:4). 

01. svibanj 2024 22:42