StoryEditorOCM
SportNOVI  PROBLEMI PRED DERBI NA VIŠNJIKU

Mario Little se nije pojavio na treningu, pa je suspendiran – što bez njega može Zadar protiv Cibone?

27. veljače 2019. - 15:44
mario little zadar

Svaki novi dvoboj Zadra i Cibone, neovisno o ranijim ogledima i ishodima tih utakmica, nanovo nudi pravi košarkaški derbi, ovoga puta u okviru HT Premijer lige.

- Ovo nam je peta utakmica ove sezone. Prve dvije su bile na veliku razliku i na našu i na njihovu stranu, a ove dvije posljednje na svega jedan posjed. I ovdje na Višnjiku i na Kup susretu u Splitu. Pred nama je novi susret koji donosi nove zamke, ali nepoznanica je sve manje – veli Ante Nazor, trener Zadra.

I njemu je na pameti polufinalni meč u Kupu Krešimira Ćosića odigran na Gripama u kojem je njegova momčad morala potpisati poraz....

-Trebamo se okrenuti našoj kvaliteti i onome što smo prikazali zadnjih 15 minuta sraza u Splitu. Bio nas je pun teren te smo ekspresno nadoknadili veliki zaostatak. Vodilja je da tako moramo igrati od starta i orijentirati se na zaustavljanje njihovog vanjskog šuta koji nam je najveća opasnost. Moramo tražiti naš ritam, kako napadački u pozicijskom napadu tako i u pretrčavanju protivnika – misli Nazor, koji će nakon dugo vremena imati na raspolaganju Kristijana Krajinu i Juru Planinića, međutim, pojavili su se drugi (ne)očekivani problemi.

-Nažalost, ne možemo računati na Marija Littlea koji se jednostavno nije pojavio na treninzima te ćemo ga morati sankcionirati. Ništa nam drugo ne preostaje osim da ga suspendiramo do daljnjega. Vjerojatno iz samovolje je sebi dao za pravo da se odmara. Međutim, nama su ta dva mikrociklusa do sada bila od posebnog značaja da se ekipa digne pred težak period koji slijedi. Prvenstveno mislim na to da izborimo ostanak u ABA ligi. Ja kao trener nisam imao mogućnosti za ikakav drugačiji manevar osim da postupim kako sam postupio, odlučan je Nazor.

-Javljao se. Zahtijevao je da dobije slobodno, međutim nisam mogao dopustiti da toliki period bude slobodan, od zadnje utakmice Kupa pa do utakmice s Cibonom. Suspenzija je po pravilniku Kluba od dva tjedna do dvije godine. Startala je u ponedjeljak, a u narednom periodu ćemo ocijeniti koliko će trajati – zaljučio je Nazor.

Utakmica se igra u četvrtak s početkom u 20 sati.

 

 

Žilavec moli navijače za sportsko navijanje

 

-Zamolio bih za korektno i sportsko navijanje, bez vrijeđanja. Sva četiri ulaza će biti otvorena, a kontrola na ulazima će biti uobičajena. Neki su njome zadovoljni, neki nisu, no zaštitarska tvrtka mora odrađivati posao po pravilima struke. Na zadnjoj utakmici u sklopu ABA lige gdje smo također igrali s Cibonom, a koja je protekla u relativno mirnom ozračju, svejedno smo dobili 3.000 eura kazne. Zabilježeno je da je na parket ubačen tvrdi predmet te da je publika vrijeđala suce i gostujuću momčad. Tome se moramo prilagoditi i takvu vrstu navijanja probati izbaciti iz navijačkog repertoara. Već je sutra prilika za takvo nešto. Nadam se da ćemo uštedjeti tih 3.000,00 eura – kazao je Željko Žilavec, direktor KK Zadar.

 

Sastanak s predstavnicima iz HKS-a i Udruge košarkaških sudaca

 

- Na našu zamolbu održan je radni sastanak savjetodavnog karaktera s predstavnicima HKS-a i predstavnicima sudačke udruge kojemu smo prisustvovali sportski direktor gospodin Branimir Longin i ja. Sastanak je bio dosta otvorenog tipa te je bio vrlo koristan za sve nazočne strane. Razgovaralo se i o Kupu i o situaciji na utakmici. Ukazalo se na neke stvari koje smo uočili i s kojima nismo bili zadovoljni. S druge strane, i ljudi iz udruge sudaca, dakle kompetentne osobe, također su ukazale na neke stvari koje smo mi prihvatili. Uočeni su određeni sudački propusti te su prihvaćene neke naše sugestije. Suci će biti sankcionirani po stegovniku udruge hrvatskih košarkaških sudaca, dok ćemo mi iz utakmice u utakmicu, već od sutra, nastojati ispravljati ono na što je nama ukazano. Što se pak tiče Littlea, tu smo podržali trenera i on je taj koji će nakon razgoovora odlučiti kako dalje. Luka Žorić će zbog isključenja na utakmici s Goricom biti kažnjen prema klupskom pravilniku – kazao je Žilavec.

 

27. svibanj 2024 00:39