StoryEditorOCM
SportGRAND PRIX

Mladi Benkovčani sjajno se predstavili na međunarodnom natjecanju u Sarajevu: osvojili četiri zlata, dva srebra i broncu

Piše I. Gjergja
17. travnja 2024. - 08:34

Na međunarodnom natjecanju u kickboxingu, Europskom kupu ”Grand prix Sarajevo 2024“, održanom u sportskim dvoranama hotela Hills u Sarajevu, nastupilo je 646 natjecatelja iz 159 klubova iz 19 europskih država. Među njima je nastupilo i pet članova Kickboxing kluba Velebit iz Benkovca koji su ostvarili izvanredne rezultate.

Seniorka Martina Buterin (-65 kg) osvojila je prvo mjesto u Point fighting. Martina je i višestruka prvakinja Hrvatske u toj disciplini, reprezentativka i osvajačica medalja na svjetskim i europskim juniorskim prvenstvima.

Juniorka Nika Pavičić (-65 kg) osvojila je prvo mjesto u disciplini Point fighting i prvo mjesto u disciplini Light contact. Također je višestruka prvakinja Hrvatske i članica Hrvatske juniorske kickboxing reprezentacije.

Lucija Tokić (-65 kg), starija kadetkinja, osvojila je prvo mjesto u disciplini Light contact i drugo mjesto u disciplini Point fighting. Lucija je inače kadetska prvakinja Hrvatske u više disciplina i članica reprezentacije.

Oskar Brzoja (-52 kg), stariji kadet, osvojio je drugo mjesto u disciplini Light contact, te je inače višestruki kadetski prvak Hrvatske u dvije kickboxing discipline.

Juniorka Magdalena Tokić (-60 kg) osvojila 3. mjesto u disciplini Low kick.

- U potpunosti smo zadovoljni nastupom naših članova, bez obzira na odličja svi naši natjecatelji bili su izuzetno uspješni, što najbolje govori o njihovoj pripremljenosti za natjecatelja. Oni su spremni za postizanje odličnih rezultata i osvajanje odličja na velikim evropskim i svjetskim nastupima, kaza su nam treneri KBK Velebita, Mario Brzoja i Boris Pavičić.

01. svibanj 2024 20:17