StoryEditorOCM
SportU PORTUGALU

Na 10. Svjetskom prvenstvu plivača s down sindromom Lucija Mijolović - osma!

Piše Ivica Gjergja
25. listopada 2022. - 10:01

Hrvatska reprezentacija plivača sa Down sindromom nastupila je na 10. svjetskom prvenstvu "Trisome games" koje se odvijalo u portugalskoj Albufeiri od 15. do 23. listopada, a pod hrvatskom zastavom nastupilo je troje plivača, a iz PK Zadra Lucija Mijolović i trenerica Danijela Kurtin. Lucija kao najstarija i najiskusnija u ekipi sa velikih natjecanjima u Portugalu je odradila svoje peto svjetsko prvenstvo za plivače sa DS. Na natjecanju je nastupilo 163 plivača iz 23 zemlje. Jutarnjim kvalifikacijama i popodnevnim finalima u konkurenciji najjačih zemalja u DS plivanju svakodnevno su se rušili svjetski rekordi.

Lucija Mijolović je nastupila u 7 disciplina: 50, 100 i 200 m prsno, 50 i 100 m slobodno, 100 m delfin i 100 m mješovito. Najbolji rezultat ostvarila je na 200 m prsno (4:42.37), gdje se kvalificirala u finale svjetskog prvenstva i zauzela 8. mjesto u otvorenoj konkurenciji. U istoj disciplini uzela je brončanu medalju u master kategoriji, a srebro u master kategoriji je osvojila i na 50 m prsno (57.24). U ostalim disciplinama Lucija je nastupima u jutarnjim kvalifikacijama te je u master kategoriji bila 6. (100 mješovito i 100 m prsno), 10-ta (50 m slobodno) i 12-ta (100 m slobodno).

image
/Slobodna Dalmacija

 

- Zadovoljna sam odrađenim utrkama i rezultatima, Lucija je, od kada je ušla u dobnu kategoriju master - plivači od 24. do 32. godine ovakve plasmane do sada imala na Europskim prvenstvima, a obzirom da je riječ o Svjetskom prvenstvu rezultati su hvalevrijedni. Svi mi iz PK Zadar, čestitamo i Mariji Pinjuh iz PK Natator na ostvarena četiri finala i četiri master medalje, te Nikoli Kosecu iz Varaždina kojemu je ovo bilo prvo natjecanje na Svjetskom prvenstvu. Koristim priliku da se zahvalim Gradu Zadru, Zadarskoj županija, ŠC Višnjik i Supersport, koji su na sponzorirali odflazak na SP, kazala nam je trenerica Lucije Mijolović, Danijela Kurtin.

Nakon kratkog odmora slijede pripreme za nove nastupe, a Luciji želimo puno zdravlja i dobrih priprema za daljnje nastupe.

04. svibanj 2024 13:13