StoryEditorOCM
SportKAKO SU TRENERI VIDJELI SUDAR ZADRAI CIBONE

Naglić: Osjećao se grč, pritisak je bio prevelik! Nazor: Dokazali smo da smo bolji!

16. veljače 2018. - 22:42
zadar_cibona3-160218

Karlo Uljarević, igrače Cibone:

Znali sm oda nas čeka vrela atmosfera, nervoza je bila na njihovoj strani, dobili su nas ove sezone tri  tri puta ,ali  danas mo mi kontrolirali utakmicu, i pobjedili.  Volim igati u ovakvoj atmosferi kad je što više ljudi u napadu. Finale? Samo mogu reći da ćemo dati sve od sebe.

Ante Nazor, trener Cibone:

Čestitam svojim momcima , utakmica je bila zahtjevna taktički i kondicijski. Dokazali smo da smo bolji od Zadra ali im čestitam na borbenosti. Iskontrolirali smo utakmicu do kraja. Daj Bože da ima više ovakvih dvorana , odnosno s ovoliko ljudi. Taktika? Svi ističemo Luku Žorića  koji je kroz sezonu ovo što je večeras napravio potvrđoivao kroz ABA ligu. Često se ne vide druge situacije, primjerice obrana Marka Tomasa koja je bila na europskoj razini.

Šime Špralja, igrač Zadra:

Pritisak je bio prevelik, nismo izdržali, međutim, mi smo momčad koja je ove sezone pobjeđivala napravila se odlična atmosfera, onda se krenulo padati u formi. Ali moramo ostati čiste glave, analizirati što se dogodilo i nastaviti dalje, jer imamo još dosta utakmica ispred sebe. Cibona je kao momčad u ovom polufinalu izgledala bolje u obrani i napadu.

Aramis Naglić, trener Zadra:

Ne sjećam se kad mi je bilo teže nego večeras. Očekivanja su bila ogromna prema nama , sve je u jednom trenutku preveliko za nas. Jednostavno cijela ta naša okolina pobjedu  je proglasila unaprijed, dok je Cibona došla posve rasterećeno. Uvijek sam govorio da imaju kvalitetu. Žorić je vukao cijelu utakmicu, uz našu nervozu jednostavno nismo mogli parirati, bili su čvrsti u obrani, napose Marko Tomas. Cibona do ove utakmice nije bila na razini koju su prikazali u ovoj utakmici. Domaći teren nam je učinio da nam noge budu teške, kod svakog igrača se osjećao taj grč.

Finale između Cibone i Cedevite igra se u subotu s početkom u 18 sati.

04. svibanj 2024 21:52