StoryEditorOCM
SportFOTO: NK ŠKABRNJA NA VLAČINAMA PROSLAVILA PRVO MJESTO

Najbolji smo, najbolji...!

Piše Ivica Gjergja
28. svibnja 2017. - 01:21
si1.JPG

U ambijentu kakav se može napraviti samo u Škabrnji na njihovim kultnim Vlačinama (igralištu) NK Škabrnje, koju je „okupalo" sunce, odigran je povijesni susret u Prvoj županijskoj nogometnoj ligi Zadar. Naime, danas, iako su na prvom mjestu od početka proljetnjeg dijela natjecanja, proslavili su ga sa svojim vjernim navijačima koji su došli u velikom broju, a sve to je bila prava, pravcata „fešta od baluna". Pjevalo se najbolji smo, najbolji ...

NK Škabrnja i mjesto slavi najboljeg, prvaka, i sudionika natjecanja kvalifikacija za ulazak u Treću HNL-jug, a ujedno i finalistu kupa, županije koji će se odigrati u sljedeću srijedu na Stanovima. NK Škabrnja je sastav s kojim na terenu izvrsno „trima" trener Šime Ivković, domaći dečko, većinom domaći igrači, te u Upravi još jedan bivši odlični nogometaša Zvonko Škara - Holcer sa svojom svitom ispunio je sve zacrtane ciljeve koje su si zadali pred početak natjecanja i treba ima na tome čestitati i zahvaliti.

Pa sve tri „strane" u NK Škabrnji se u potpunosti razumiju i stoga su tu gdje jesu, zajedništvo i uvažavanje ih krasi. Na susretu su bili članovi Općine škabrnja, načelnik Nedjeljko Bubnjar, zatim Reno Sinovčić predsjednik NSZŽ, povjerenik lige Ante Delija i drugi.

ŠKABRNJA - NOŠK 4:2
ŠKABRNJA - Igralište Vlačine. Gledatelja 250. SudacMatej Čulina. Pomoćnici: Babić i Šango. Strijelci: 1:0 I. Bilaver (5), 2:0 F. Builaver (32), 2:1 Čolak (32), 3:1 F. Bilaver (47), 3:2 Čolak (58-11m), 4:2 Paleka (80). ŠKABRNJA: J. Škara, Š. Škara (od 60. Paleka), Čačić (od 46. K. Škara), Lekaj (od 46. A. Mičić), F. Bilaver, I. Bilaver, Plecić (od 56. Vrsaljko), Medvidović (od 55. Žilić), Prenđa, Jakušić, Jurić. Trener: Šime Ivković. NOŠK: Pavasović, Vulić, Zekanović, Vlašić, Čolak, Vojvodić, Klapan, Krupić, Skorić, Oštrić, Medved. Trener: Zoran Arambašić.

Što se tiče utakmice ona je više bila „revijalnog" karaktera nego natjecateljskog jer je Škabrnja već davno osvojila prvo mjesto. No Nošk se pokazao kao ozbiljan takmac, kombinirali su treneri, a domaći Ivković sve je raspoložive snage ubacio u igru, dakako koliko je izmjena dozvoljeno da osjete slast pobjede i prvog mjesta. I na kraju kada je sudac odsvirao kraj susreta, Rašina - pirotehnika je osvijetlila preko cijelog igralište put njegovim igračima ka Trećoj HNL-jug.

U prigodnoj svečarskoj atmosferi na kraju je predsjednik Nogometnog saveza Zadarske županije Reno Sinovčić predao kolajne i pehar nogometašima Škabrnje. I Reno je od predsjednika kluba dobio za uspomenu dres Škabrnje. Nakon svečanog završetka krenulo se u veliku feštu od spize sa roštilja koju su posložili „master šefovi" - Šime i Luzo, sa preko 60 kg mesa. Feštalo se dugo u noć, a ima i za što.

Izdvojili smo nekoliko osoba iz NK Škabrnje za izjave:

-Da. Mi smo uz naš odlično složen nogometni sastav seniora bili u natjecanju uvjerljivi, cijelo vrijeme smo vodili na ljestvici. Imali smo viziju, slušali smo se u Upravi imali i problema koje smo pravovremeno rješavali , također uvažavali se i sve radili na planu igračkog kadra kako je i što od nas je tražila struka. Doveli smo neke igrače i evo uz kako sam rekao zajedništvo domaćih igrača osvojili smo prvo mjestu u ligi, u finalu smo kup natjecanja, pa je moguće da padne i „dvostruka kruna", u hipu nam kaže zadovoljni predsjednik kluba Zvonko Škara - Holcer.

- Najbolji smo bili, krasilo nas je zajedništvo i sloga i sada znamo formulu za daljnje natjecanje. Hvala mojim suigračima bili su na razini, dobri i kvalitetni kako na terenu tako i vani. Ovaj pokal poklanjamo našim žiteljima mjesta i to je njihovo djelo, kazao je zadovoljni i radosni kapetan Škabrnje Franko Bilaver.

I trener Šime Ivković je bio kratak jer njegovi slave, zaslužili su, pa je kazao:

-Spoj smo iskustva i mladosti. Krasilo nas je zajedništvo, znali smo cilj to smo postigli osvajanjem prvog mjesta. Predstoji nam kup želimo ga osvojiti i priprema za kvalifikacije za treću ligu. Hvala dečkima bili su odlični želim sada da tako nastave, kazao je trener Šime Ivković i pridružio se slavlju svojih.

 

Iz povijesti NK Škabrnje
Na inicijativu Zvonka Troskota i Ante Ivanca, učitelja u OŠ Škabrnja, u rujnu 1963. godine onovan je NK Jedinstvo. Igralište je bilo na Jurića Vlaci u centru mjesta. Prvu službenu utakmicu odigrali su sa Lišanima Tinjskim i pobijedili 2:0, a drugu sa Zemunikom Gornjim 4:1. Nakon toga igralište je preseljeno na Vlačine i ugošćavani su klubovi Jadral - Obrovac, Velebit - Benkovac, Bukovica - Kistanje, Goran - Bibinje, Zlatna Luka - Sukošan, Došk-Drniš, Rudar - Siverić, Dinara - Knin, Smoković iz Smokovića i mnogi drugi. Klub se natjecao u Međuopćinskoj ligi Zadar - Šibenik sve do 1982.godine kada je izbačen iz natjecanja zbog navodno nacionalističkih ispada, budući da je na zidinama bivšeg pomoćnog aerodroma neposredno pored igrališta osvanuo natpis ispisan vapnom Živila Hrvatska i nacrtan bijelom bojom Hrvatski grb. Bez ikakvih razloga klub je izbačen iz natjecanja, ali nije ugašen nego je stavljen u stanje mirovanja. Ponovo egzistira nakon obnoviteljske skupštine održane u Domu mladeži u Zadru, 8. travnja 1994. godine te nastavlja natjecanje u drugoj i Prvoj ŽNL. Škabrnja ima preko 100 registriranih igrača podijeljenih u 5 kategorija - seniori, mlađi i stariji pioniri, papaline, tići i veterani. 

 

Sudac Ivica Šango odsudio 900-tu utakmicu! Slavlju i jednom svom velikom jubilejem pridružio se momčadi Škabrnje, pomoćni sudac Ivica Šango (Privlaka) koji je odsudio svoj 900 susret. Pa Ivice čestitke i od nas.
08. svibanj 2024 09:13