StoryEditorOCM
SportNOŠK

Novigrađani dogodine slave stoti rođendan: Dragan Buterin novi trener, a bivši košarkaški sudac Tonći Anzulović novi je predsjednik

Piše Robert Zorić
30. kolovoza 2022. - 19:59

Bere Buterin je novi trener, a Tonći Anzulović novi predsjdnik novigradskog NOŠK-a. A sve to uoči iduće 2023.godine, kada Novigrađani obilježavaju veliki jubilej – stotu godišnjicu postojanja Novigradskog omladinskog športskog kluba.

Već je oformljen i organizacijski odbor kako bi se stoti rođendan u Novigradu obilježio na što dostojanstveniji način. Cijeli program, uz brojne manifestacije, održat će se pod nazivom “Godina NOŠK-a”. Tako je prvi zadatak bio stabilizirati klub, a ponaprije seniorsku ekipu. Ona je od prije dva tjedna povjerena Draganu Buterinu, bivšem poznatom nogometašu, i treneru brojnih županijskih ligaša. Bere je na klupi NOŠK-a, trenutno člana Druge ŽNL, naslijedio Alena Juričića, koji je posljednjih sezona bio u dvostrukoj ulozi, igrača-trenera.

Buterin je već krenuo sa pripremama gdje na uvodnim treninzima ima oko 20-ak imena. Što se igračkog kadra tiče napravljena je suradnja sa NK “Zrmanja” koja nema seniorski uzrast. Ima i dosta prinova, te nekoliko povratnika. Natjecateljski dio za sada nije opterećen imperativom rezultata, već iskorak kluba “prema gore” u svim segmentima.

Upravo je zato, u studenom prošle godine za predsjednika kluba angažiran i Tonći Anzulović skupa sa novim Upravnim odborom u kojega je ušao i Ozren Baždarić - jedan od sinonima za” NOŠK” i nogomet u Novigradu. Što se tiče Anzulovića, on je poznato ime i dugogodišnji sportski djelatnik. Trenutno je na poziciji zamjenika glavnog tajnika Sportskog saveza Grada Zagreba, a zadarska i hrvatska javnost najviše ga pamti kao međunarodnog košarkašg suca. Ime i funkcija Tonćija Anzulovića trenutno je - bez pretjerivanja i podcjenjivanja prema ostalima - najjače ime među svim vodećim ljudima klubova u Prvoj i Drugoj ŽNL Zadarske županije.

05. svibanj 2024 23:06