StoryEditorOCM
SportČETIRI NOGOMETNA MUŠKETIRA 

Oni su Škabrnjsko „pogonsko gorivo"!

Piše Ivica GJERGJA
25. prosinca 2016. - 12:00
Cetirimusketiraskabrnje.JPG

Da bi motor mogao normalno raditi i voziti treba mu gorivo, a da bi NK Škabrnja mogla „gaziti" sve pred sobom i uspeti se na najvišu „škalinu", biti prva na ljestvici Prve županijske nogometne lige Zadra, trebalo joj je „pogonsko gorivo" koje je imala u četiri svoja nogometna mušketira u napadačkom polju.

Oni su predvodili odlično ukomponiran i „kemijski" posložen sastav trenera Šime Ivkovića, ali i ostali iz tima su dali svoj obol pobjedama. Taj kvartet mušketira je Anđelo Paleka, Luka Miletić, Luka Mičić i Ivan Bilaver, koji je uzgred budi rečeno i najpopularniji nogometaš tamošnje publike, kada se on i publika „slože" nema bodova za nikog na Vlačinama, a pobjeda Škabrnje je zagarantirana.

Moramo se prisjetiti i igrača koji spadaju u škabrnjsku kvalitetu Franka Bilavera koji je bio igrač profesionalac u NK Zadru, sada se preporodio i drži sve konce napada u igri, on je mladcima potpora. Mladac koji je proglašen najboljim vratarem lige, član Škabrnje Josip Škara (1995 godine rođen), zaslužuje poseban osvrt.

Malo smo „zagrebali" po površini i otkrili o svakom od ove četvorice po nešto što ih krasi. Anđelo Paleka je igrač koji se svima dopao iako igra jednu polusezonu u Škabrnji, sve je u klubu kao i navijače svojim odnosom, angažmanom i marom osvojio. Kompletan je igrač, u igri je neprelazan, prvi je asistent u klubu, prati i čita izvrsno igru, uvijek u njoj želi postići više od protivnika, što mu uspijeva. Jedan je od najbolji u županijskoj ligi, pred kojim je velika budućnost, za više rang natjecanja je sigurno, uostalom on je dite Zadra.

Luka Miletić, još jedno dijete NK Zadra, pronašao drugi nogometni doma u Škabrnji, prvi strijelac kluba sa 13 postignutih zgoditaka. Dečko igra moderan nogomet uvijek je u pokretu, nema za njega izgubljene lopte, uporan, „dosada" za obrambene igrače. Matador koji ne popušta, izrasta iz utakmice u utakmicu u kvalitetnog napadača, samo o njemu ovisi koliko će i dokle dogurati, mora popraviti duel igru.

Luka Mičić, krilni napadač, pravo krilo, napreduje u svakom pogledu iz kola u kolo. Njegova duel igra je na visokoj razini, odlično se snalazi u kaznenom prostoru, a suradnja sa suigračima kao i dupli pasovi su mu za libar. Ima potporu starijeg brata Ante Mičića, koji ga usmjerava i „vodi" na terenu. Pred njim je lijepa nogometna budućnost, potencijal i predispozicije za to ima, Luka izdrži, biti ćeš profi.

Ivan Bilaver je „škabrnjski vjetar". Kada se on s lopta stušti po boku ili sredini ne da ga je teško stići nego to je za bilo koga obrambenog igrača iz ove lige nemoguće. Snalazi se u šesnaestercu izvrsno i nerijetko je i strijelac, svojom „nepredvidivom" igrom izluđuje obranu protivnika, a svoje navijače oduševljava. Treba još dosta učiti pa će biti kompletan igrač, čemu teži.

I sam će predsjednik Škabrnje Zvonko Škara - Holcer reći:

- Ukoliko nam ova četvorica ostanu, a vrati se Antonio Žilić i ostali budu na broju, zagarantirano nam je na kraju prvo mjesto i kvalifikacije za Treću HNL - jug.

 

09. svibanj 2024 01:03