StoryEditorOCM
SportIZ KK JAZINA ARBANASI PRED SUSRET SA ZADROM

Plantak: „Malo nas je, ali ćemo se boriti!“

Piše Ivica GJERGJA
3. studenog 2017. - 14:38
Preica Jazine Arbansi.JPG

Pred susret gradskih rivala Jazina – Arbansi i Zadra u HT Premijer ligi, koja će se odigrati u ponedjeljak u 18 sati u hramu košarke SD Jazinama održana je „presica“ domaćina.  Na njoj su sudjelovali prvi trener Jazina Arbansa, Neven Plantak, sportski direktor Jakov Borčić i šef protokola Danijel Radeta. Nakon što je dobio riječ trener Neven Plantak je kazao:

- Trebao bi govoriti o pripremama momčadi za susret sa Zadrom što je normalno, no moram kazati prvo koje su činjenice i kakvo je stanje.  10-ti igrač Zadra bio bi nositelj igre mog kluba, a mi trenutno imamo 10 registriranih igrača od kojih je jedan junior jedan je ozljeđen i jedan ima virozu, i to vam je stanje da se ne mogu ni treninzi provoditi. Kad  sve vidimo iluzorno mi je pričati o nekoj pripremi za susret, a zna se i da je Zadar minimalno dvije skaline iznad nas kao ABA ligaš, u uvodu će Plantak.

Dosadašnji rezultati?         

- Mi nismo počeli pripreme na vrijeme, a pored toga svi u našoj ligi su počeli 1. kolovoza, prije nas nekih dvadeset dana. Mi nemamo loš rezultat i igru,  što govori i zadnji naš susret odigran u Osijeku gdje smo mogli pobijediti. Vrijednosnice iz Osijeka su dobra momčad i nitko ih po meni neće pobijediti tamo od onih momčadi koje će se boriti za opstanak. Protiv Hermesa imali smo vodstvo od četiri do deset koševa nismo ih uspjeli sačuvati, a također i sa Cibonom odigrali dobru utakmicu, protiv Šibenika napadački izuzetno loše, no angažman igrača je tu bio na visokoj razini. Po meni svemu je „krivo“ to što smo 15. rujna počeli sklapati momčad, da smo odradili pripreme kako treba tada uvjeren sam pobijedili  bi dvije utakmice koje smo bili u egalu. Da bi nešto dobio moraš uložiti , treba se raditi po nekom planu i programu. Kada smo se sastali po meni kasno, moja ocjena je da igramo izuzetno kvalitetno, stojim iza toga. Ako netko misli da sam ja problem to se riješi za tri sekunde, Plantak će.

Dobili ste novog igrača, Sarajliju?

- Da, kvalitetan je to igrač za ovaj rang , no kao svaki igrač koji dolazi u 10. i 11. mjesecu fizički nije spreman. On je u Osijeku odigrao na svježinu međutim čin je ušao u ful trening pojavljuju se problemi i ne može biti spreman kao igrači koji su kod nas mjesec i više. To je prirodni proces. Ako ne bude problema dobit ćemo ga za dvije tri utakmice. Još jednom bi istakao igru i pristup igri mojih igrača u tri utakmice, osim Šibenika.

Šanse za susret sa Zadrom?

- Iskreno, naše šanse su u promilima, kad ne možeš odraditi kvalitetno taktički trening brojčano nas nema, a Zadar ima deset igrača koje može rotirati i ako uđu u susret angažirano mi ćemo se držati  no radi širine rotacije ćemo pasti uvjeravam vas.  Boriti ćemo se , biti će šest sedam mojih na parketu jer toliko ih imam, kazao je Plantak.

Par riječi kazao je i sportski direktor Jakov Borčić:

- Što se tiče igrača mogu reći da ovi momci koji su tu daju sve od sebe mi nemamo uopće problema osim manjka kadra. Atmosfera je odlična kako na parketu tako i u svlačionici. Radi se na tome da se dovede jedan centar, to je što možemo, kratak je bio Borčić.

PRODAJA KARATA

U subotu od 10 do 12 sati prodavati će se karte na Narodnom trgu, a u ponedjeljak na dan susreta već od 15 sati je otvorena blagajna u SD Jazinama.  

10. svibanj 2024 10:44