StoryEditorOCM
SportFOTO: OVO MOŽE SAMO ZADAR, OVO MOGU SAMO JAZINE...

Pobjeda KK Zadra uz pjesmu „Prolazi sve, samo naša ljubav ne!“

6. studenog 2017. - 21:17
jazine_zadar10-061117

ZADAR – Dvorana "Jazine".

Gledatelja: 2222. 

Jazine-Arbanasi – Zadar  78 :89 (26 :23, 17:16, 20:25, 15:25)

Suci: Vulić, Peić, Kruljac.

JAZINE – ARBANASI: Sarajlija (16), Gulam (10), Butorac (9), Bućaj (8), Škara, Ivanov, Zrnić (14), Dražović (5), Fodor(9), Kovačević, De Woods (7).

ZADAR: Knowles (5), Bašić (6), Ivanov (21), Kraljević (4), Jelenković, Krajina (2), Bostic, Vuković (18), Brzoja (22), Špralja (5), Tomas, Božić (6)

Stare Jazine, još starije emocije i pjesma Zorana Jelenkovića bile su uvod u gradski derbi od kojeg se nije previše očekivalo, jer je svima u mislima bilo kako je Zadar kvalitetom iznad suparnika. Ali su Jazine–Arbanasi grlenom Tornadu unatoč, uvelike vodili ne samo igru nego su nosili  dobar rezultat kojeg su potvrdili na isteku prvog poluvremena. Nitko od onih kojih su uz Zadar, a bili su gotovo svi uz "plave", nije previše razmišljao o mogućem posrtanju, koje se na koncu nije dogodilo, međutim, valjalo se na strani Zadra dobro pomučiti za slomiti otpor suparnika. Ali, kad se domaćin odveo do 23:12, krenula je druga priča....

-Nastavimo li igrati s ovakvom "promajom" u obrani, nemojte se nitko začuditi krajnjem ishodu. Zar se ovako smije ponašati momčad koja igra regionlanu ABA ligu. I tamo će nestati bude li pristup kakav gledamo večeras. Vi niste Zadar – zavapio je jedan od starijih gledatelja.

I nije se previše prevario u razmišljanu, jer igra Zadra niti jednoga trenutka nije nudila sliku momčadi koja bi trebala   Jazine prijeći "kao preko plitkog potoka". Naprotiv, nekoliko suvislih kretnji Jazina, te temperamentni Neven Plantak koji je kod prvog minusa svoje momčadi, a bilo je to u 14.minuti, skinuo "jaketu" i tresnuo njome o pod. Takvim je potezom probudio svoju momčad koja je pronašala dodatnu energiju. Istodobno, svi odreda na tribinama pljeskom su pozdravili Plantakov folklor, čekajući da se Zadar probudi. Ali "usnuli ljepotani" krenuli su kliziti po parketu, teško hvatajući priključak...

Tornado se nije stišavao, pjevali su  razno-razne pjesme, jednim su transparetnom nazdravili rođendan Torcide... A svojima su poručili: "Prolazi sve samo naša ljubav ne". Onda su nakon novog Jelenkovićevog izlaska na scenu popularnog zadarskog pjevača nagradili skandiranjem: "Zorane, Zorane", ovaj im je pak uzvratio uzdignutih ruku. 

Košarku je malo tko gledao... Osobito se od Zadra nije imalo što vidjeti, dok se kod članova "žute podmornice" i te kako vidjela želja kojom su nadomjestili objektivni manjak kvalitete.

Ali kako im ne zapljeskati na borbenosti ili zažmiriti na osam trica u dvadeset minuta....

-Neće moći ovako dugo, primjetno je kako im sve više nedostaje snaga. Uostalom, koliko znam, treniraju samo jednom dnevno za razliku od Zadra, međutim, evo je već 25 minuta igre, ali se majci ne predaju. Gledajte kako ih služi trica – komentiralo se na tribinama, uz povike: "Hoćemo pobjedu", jer je ona polako krenula izmicati iz ruku igrača Zadra, pa su i zvižduci nekoliko trenutaka tresli svodove Jazina...

Nimalo ugodno za uho igrača Zadra koji su shvatili kako im nitko ne bi oprostio poraz... I na koncu sportska slika koja je obišla Hrvatsku, zrcalila se kroz zagrljaj obiju momčadi na središnjem krugu igrališta. Sve je začinjeno "bisom" također za sve sudionike dvoboja, uz pjesmu: "Mi smo Zadrani , Zadar je naš!"

Zaključak, ovako nešto može se vidjeti samo u Zadru, jer je u konačnici izgledalo kao proslava naslova prvaka...Čudo...

SEMAFOR

26:13 - Zasigurno su u momčadi Zadra računali kako će  Jazine- Arbanasi pasti sami od sebe, međutim, računica im je bila posve kriva, jer je kod suparnika adrenalin činio svoje. Bili su na svakoj lopti, uz to ih je ljubila "trica", čak pet u nepunih osam minuta. Zadarski odgovor u zaostatku bile su dvije Bašićeve trice, kasnije je Brzoja pod obručem rješavao iz drugog pokušaja.

30:31 – Molio je Aramis Naglić svoje igrače na strpljenje i koncentraciju, jednako u obrani i napadu. Poslušali su njegove riječi i Jazine su polako počele "kopniti", jer je njima počelo nestajati energije, pa su krenuli "lupati" tko god se sjetio. Neuspješno! Tricama Špralje i Brzoje, Zadar je prvi put stigao do prednosti, kakve – takve.

43:39 – Ponadali su se navijači Zadra kako sve polako sjeda na svoje mjesto, ali im je Bučaj "zabio" dvije trice, jednu je dodao Gulam, pa su svi sa zadarske klupe pognute glave otišli prema svlačionici.

63:62 – Nedugo nakon što je Zadar uspio  okrenuti prednost na svoju stranu 53:47, stigla ih je nova "kanonada" izvana, Gulam, Fodor i Sarajlija, nije se znalo tko je precizniji.

71:83 – Nekoliko dobro posloženih obrana, brze kontre i ponešto preciznih dodavanja Knowlesa, te njegova trica i skokovi obrani promijenili su tijek utakmice.

 

08. svibanj 2024 06:29