StoryEditorOCM
SportKOŠARKAŠKI KLUB ZADAR PONAVLJA ISTU PRIČU

Trener Aramis Naglić odlazi, dolaze Marko Popović i Luka Žorić?

7. lipnja 2018. - 23:47
zadar_igokea16-031117

Sva razmišljanja kako se Zadru neće ponavljati sezona za sezonom u što se računaju nova preslagivanja unutar momčadi i stručnom stožeru, izgleda, padaju u vodu. Još jednom će se raditi rekonstrukcija, od vrha do dna i uvijek uz obećanja kako je to jedini pravi put prema "ozdravljenju". Onoga trenutka kada se završila priča u poluzavršnici doigravanja za prvaka Hrvatske, drugim porazom protiv Cibone i to na domaćem parketu, izgledi za  ostanak Aramisa Naglića na klupi Zadra svedeni su na minimum.
-Vjerujem da ćemo razgovarati o mogućoj daljnjoj suradnji. Što se tiče onoga kako je bilo mogu kazati kako uvijek postoji žal nakon jedne dobre, solidne sezone u kojoj smo pružili u nekim trenucima i izvrsne utakmice u kojima smo bili i hvaljeni od svih. Finale je izostalo i u Kupu i Prvenstvu Hrvatske, to ostavlja gorak trag, dok je  ABA liga  odrađena i više nego dobro – kazao je Naglić, ali se nikako nije mogao odmaknuti od priče vezano uz odlazak dvojice Amerikanaca, najprije Joshue Bostica , potom i Prestona Knowlesa.... 
-Žao mi je da nismo ostali u najjačem sastavu, s njima  bi bilo puno drukčije i vjerujem da bi oni bili i garancija borbe za prvaka. Međutim, što je tu je, sada možemo sve analizirati,  ali zapeli smo kada nismo trebali. Iskreno,trebao sam drukčije reagirati, posebice nakon odlaska Knowlesa, međutim, u tom trenutku želio sam ostati lojalan klubu iako već sam tada i rekao i dao naslutiti u kojem smjeru će ići ostatak sezone. Jest, žao mi je što nisam reagirao na drugi način i po cijenu sukoba s Upravom. Ne mogu i ne želim se sada pokrivati s odlaskom Knowlesa, moja odgovornost je bila ta što nisam onda reagirao jer bi u svakom slučaju bili konkurentniji za dvoboje s Cibonom i Cedevitom – glasi Naglićeva priča koju je u eter pustio neposredno nakon završetka sezone.
Posao oko slaganja nove zadarske križaljke, opet vodi Branimir Longin, sportski direktor u klubu, koji je vezano uz upravo  proteklu sezonu  prema medijima izišao s osobnim stavom...
-U principu sam zadovoljan, bilo je perioda kada smo igrali stvarno izvrsnu košarku i kada smo i pobjeđivali momčadi ipak kvalitetnije od nas. Ostaje žal za propuštenim u polufinalu Kupa i Prvenstva Hrvatske. Šteta, igrali smo te ključne dvoboje kod kuće s Cibonom, ali nismo ih uspjeli privesti kraju u svoju korist. Ono što mene veseli je pozitivna atmosfera ove sezone, dobra kemija i momčad i ja sam ponosan na njih – zaključio je Longin koji je na naš upit kako ide posao, kratko dometnuo da je na putu i na radnom sastanku.
Što se može očekivati u skoro vrijeme? Puno toga, ponajprije pitanje trenera, jer ako u igri nije Naglić, ali takvu mogućnost nitko službeno nije potvrdio, onda se zasigurno barata s nekim drugim imenima. Zadar je godinama služio kao dobra podloga za "licenciranje", odnosno, ukoliko se neki trener nalazi u razmišljanjima ovdašnje klupske politike, onda mu je to svakako plus. Opet, mnogima je klupa u Zadru prevruća, pa su znali izgorjeti prije nego je bilo u njihovim planovima. 
Ono o čemu se u zadarskim krugovima ponajviše " šuška", jest povratak Marka Popovića i "debi" Luke Žurića, Zadranina koji u svoj dugog karijeri ni jednom nije dobio prigodu kao "zadarsko dite"!

 

04. svibanj 2024 18:53