StoryEditorOCM
SportMLADI NOGOMETAŠI ŠKABRNJE OSVAJAJU TURNIRE KAO NA TRACI

​Trener Pavičić: Za nogomet Škabrnje nema straha idućih 10-15 godina!

Piše Ivica Gjergja
5. siječnja 2017. - 21:44
Filip Škara, najbolji igrač Kupa zahvaleFilipSkara

Kada se neki trofej osvoji prvi put može biti slučajno, drugi put je, kažu, sreća, a kada se osvoji i treći put, e onda je sigurno u pitanju nešto više, kvaliteta i znanje. A upravo su to učinili 11-godišnji dječaci NK Škabrnje koje vodi trener Stipe Pavičić. Upravo su osvojili izuzetno jak i cijenjen malonogometni turnir 'Kup zahvale' održan u Poličniku, a prije toga i turnire u Vrbovcu i Drnišu.

U natjecanju osam momčadi dječaci Škabrnje nisu imali pravu konkurenciju, a na kraju turnira u svojim redovima imali su najboljeg strijelca Josipa Brkića sa 12 postignutih zgoditaka te najboljeg igrača turnira Filipa Škaru.

Lijep uspjeh nema što, pa smo nakon čestitki trenera Pavičića upitali: što je tajna uspjeha?

- Imamo nadarenu generaciju koja voli učiti i raditi. Ako ostane na okupu uvjeren sam da Škabrnja i njen nogomet neće imati nikakvih problema u narednih 10-15 godina. Nastojimo, i nastojat ćemo u buduće taj njihov talent radom pretvoriti u kvalitetu da od njih stvorimo kompletne igrače. U tom pravcu smo igrali i u Poličniku. Znam da će biti osipanja ali, ističem, sve ćemo učiniti kako bi naši klinci uspjeli u nogometu. To nam je cilj, ali i zadaća, kako bi rekao naš predsjednik Zvonko Škara Holcer.

Svi dječaci su iz Škabrnje, znači da nema problema putovanja i dolaska na treninge?

- Da, svi su iz Škabnje. Želim istaknuti da su svi na treninzima jako radišni i da izvršavaju sve ono što od njih tražim. Ponekad bi trenirali i više nego što se od njih traži pa ih moram nekad i „brenzati“. Nisam još imao slučaj da netko nije mogao doći na trening, a da nije nazvao i opravdao se na neki način. Dječaci su ujednačene kvalitete, a zajedno treniraju dvije godine. Ovaj put na Kupu zahvale „iskočili“ su Josip Brkić i Filip Škara, ali na nekom drugom turniru u prvi plan će doći netko drugi. Jako sam zadovoljan kako su dosad sahvaladali nogometno znanje, zbog toga nikoga posebno ne želim isticati, već kažem da imamo "dobar potencijal".

Vaša ocjena turnira u Poličniku?

- Od organizacije, na čelu s Brankom Zrilićem, do natjecanja, sve je odrađeno na najbolji mogući način. Takvi turniri su svima potrebni, nama trenerima i dječacima, koji stječu navike, uče razmišljati o nogometu, ali i jačaju natjecateljski duh, kako pojedinačno, tako i kao kolektiv, što je jako bitno za napredak ekipe – kaže trener Pavičić.

Skladnu mladu družinu nogometaša Škabrnje čine: Ivano Šegarić, Frane Jurjević, Toni Jurić, Josip Brkić, Filip Škara, Luka Škara, Mitar Pavičić, Ivano Bilaver, Paško Župan.

08. svibanj 2024 02:18