StoryEditorOCM
SportTREĆA LIGA JUG 

Zadar "šesticom" prikovao Zmaja za dno ljestvice, Pinčić uvjerljiv protiv Posedaraca

Piše Ivica GJERGJA
14. travnja 2024. - 18:35

U svoj svojoj nogometnoj punini zablistao je Zadar na svom igralištu na Stanovima u srazu sa Zmajem iz Makarske, kojega je sa šest pogodaka poslao na dno ljestvice i ostao u mrtvoj utrci za 1. mjesto sa Zagorom koja mu bježi jedan bod. Rezultat je izuzetno visok, a uz brojne stopostotne prigode mogao je biti i daleko uvjerljiviji od konačnih 6:0. Sve je od samog početka susreta Zadar imao u svojim nogama. Momčad je odlično stajala na terenu, njihove akcije bile su ubojite, poglavito sa desnog boka gdje se i ovaj put iskazao Anđelo Kordić, desni bočni igrač, koji je izluđivao Makarane probijanjem desnog boka, nakon kojega bi njegovi napadači nemilosrdno punili mrežu Zmaja. Pored zgoditaka gledatelji su uživali i u driblinzima, proigravanjima, duplim pasovima, pa se može reći za sve one koji nisu bili na igralištu na Stanovima da su propustili puno zadovoljstva i lijepih poteza. Nije samo Kordić bio perjanica, svi igrači koji su nastupili zaslužuju sve čestitke za igru. Upravo je to ona igra koju traži i protežira trener Marin Oršulić, koga treba podržavati i ostaviti da radi sa svojim dečkima posao koji dobro zna.

- Znamo naše vrijednosti, nakon što smo se „resetirali“ odigrali smo jednu od najboljih utakmica u ovom sastavu. Istina, da nam je bio i jači protivnik od Zmaja M isto bi se proveo jer smo došli do onoga što smo radili i radimo na treninzima, a što nam se višestruko vraća. Uvjeren sam da ćemo prvi proći ciljnu ravninu, kazao je dokapetan Zadra Kristijan Jurić, popularni Kiki.

Primorac jednostavno nije mogao više od poraza na ušću rijeke Cetine u Omišu. Naime, Biograđani su poraženi od domaćina 3:1, sve negdje do drugog gola domaće momčadi Primorac je imao igru, imali su i rezultat 1:1, no

tada je sve krenulo u krivom smjeru i poraz je bio neminovan. Uvjereni smo da će igrači i trener Leo Šarić učiniti sve da se u sljedećim kolima domognu koje pobjede.

-Jednostavno nam se nije dalo, nakon poravnanja imali smo neke „nesporazume“ u obrani koje je iskoristio Omiš i pobijedio, kazao nam je mladi igrač Primorca Marko Gambiraža.

Vitezovi su u Dubrovniku poraženi. Ovaj put nisu više mogli, a ne treba zaboraviti da je na klupi Dubrovčana donedavni trener Viteza Marko Pinčić koji igrače poznaje u dušu. Prema onome što je dosad u pet kola napravio Pinčić sa Dubrovčanima, radi se o svojevrsnom preporodu jer je izgubio samo jednu i pobijedio u četiri susreta. Može se reći da je Pinčić trenera Viteza Ivana Šimurinu uvukao u stupicu i poraz je bio „zagarantiran“. Igrači i struka znaju gdje su i što im je dalje činiti.

- Malo smo pali treba nam mali „restart“ da dođemo u kolotečinu pobjeda, bio je kratak igrač Viteza, Ivan Čurjurić.

 

30. travanj 2024 08:26