StoryEditorOCM
SportKUP DALMACIJE

Zadranima pregršt odličja: s „urađenim“ smo zadovoljni iako je na kraju regate zapuhao neugodni bočni vjetar koji je zadavao muke veslačima...

Piše Ivica GJERGJA
14. srpnja 2020. - 11:45

Kup Dalmacije održan je 2. regatom u Kaštel Kambelovcu, memorijalom Ivana Jerčića i Tonija Čavke. Trebala je to biti već peta regata kupa, no ovo je bila druga radi poznatih okolnosti. Na kup regati nastupili su članovi VK Jadrana koji su ukupno osvojili 15 odličja. Pet prvih, šest drugih i četiri treća mjesta, a najbolji su bili u kategorijama kadeta i mlađih juniora dok su u ukupnom poretku regate zauzeli treće mjesto iza splitskog Mornara i Gusara.

Prva mjesta na regati osvajali su četverac na pariće mlađih juniora u sastavu Ivan Mustać, Toma Rogić, Ante Dukić i Luka Kovač, dvojac na pariće mlađih juniorki Mara Bencun i Lucija Kasap, četverac na pariće kadeta u sastavu Roko Skočić, Petar Zekanović, Lovre Kurtin i Stipe Benković, dvojac na pariće kadeta Nikola Tot i Đani Švenjak te dvojac na pariće mlađih kadetkinja Dora Turčinov i Viktorija Aleta. Druga mjesta su osvajali Frane Bencun u samcu juniora, Iva Karačić u samcu seniorki, Sara Žuvanić u samcu mlađih juniorki, osmerac mlađih juniora u sastavu Jakov Grković, Ivan Mustać, Petar Miloš, Bernard Murtić, Lovre Lapčić, Dominik Ferjančić, Luka Kovač, Toma Rogić i kormilar Ivano Sukara te Petra Babara i Mihaela Kos u samcima kadetkinja. Treći su bili u dvojcu bez kormilara mlađih juniora Jakov Grković i Petar Miloš, u samcu mlađih juniora Filip Mijić, zatim Ivana Sladić u samcu mlađih juniorki te četverac Gig mlađih kadeta u sastavu Toni Ćurković, Enzo Melada, Teo Jerković, Mate Smojver i kormilar Ivano Sukara.

Od ostalih posada koje su nastupile na regati četvrta mjesta osvajali su četverac bez kormilara juniora u sastavu Frane Bencun, Dominik Šango, Luka Ivković, Mihovil Bogatić, dvojac na pariće mlađih juniora Dominik Ferjančić i Bernard Murtić te Bartol Cuković i Rafael Brkić u dvojcu na pariće mlađih kadeta.

Peti su bili Elvis Vrkić i Paulo Švorinić u dvojcu na pariće mlađih juniora te Natali Pera u samcu juniorki dok su Marko Peša i Matej Milin bili šesti u dvojcu na pariće mlađih juniora.

-S veslačima su u Kaštel Kambelovcu bili treneri Branimir Vujević, Danijel Bajlo, Petar Milin i Marko Dragičević. Sa „urađenim“ smo zadovoljni mada se mora priznati da je na kraju regate zapuhao neugodni bočni vjetar koji je zadavao muke veslačima tijekom zadnjih desetak utrka, što je i utjecalo na konačne naših veslača, kazao nam je trener Petar Milin.

Sljedeći nastup veslače Jadrana očekuje na još dvije regate do kraja sezone, ovisno o daljnjoj epidemiološkoj situaciji, u ovoj skraćenoj sezoni. U planu je održati još jednu regatu Kupa Dalmacije koja bi se održala krajem kolovoza u Splitu, te Hrvatsko veslačko prvenstvo sredinom rujna u Zagrebu.

02. svibanj 2024 23:36