StoryEditorOCM
Zadar plusSEZONA 2021.

Hoće li poznati zadarski lounge bar The Garden raditi ovog ljeta i što će biti s festivalima u Tisnom i Pirovcu?

Piše M. Gugić Magaš
9. veljače 2021. - 20:09

Samo je korona mogla nakon 17 godina kontinuiranog rada zatvoriti vrata The Garden Loungea. Kobna 2020., koju ćemo svi itekako pamtiti, pomrsila je planove vlasnika The Gardena, Nicka Colgana, koji je prošlo ljeto morao otkazati još i poznate festivale u Tisnom i Pirovcu.  

Ipak, mnogi su bili uvjereni kako će bar na ljeto, koje nas je koliko toliko vratilo u normalu, otvoriti kultni zadarski lokal na bedemima, no zbog velikih radova na Muraju odustao je i od tog plana i tako je, inače lijepo uređeno dvorište Gardena, ostalo na milosti i nemilosti vremena: kiša, juga, bure... 

Hoće li ove godine vrata najvećeg lounge bara u gradu biti otvorena? Odgovor smo uspjeli doznati od Ante Kuštere iz organizacije, koji s obitelji Colgan radi od njihovih samih početka bavljenja poslom u Hrvatskoj. 

image
kafic Garden na zadarskim bedemima
Andrija Lucic/Cropix
 

- Po planu bi trebali otvoriti krajem svibnja, no naravno da će sve ovisiti o epidemiološkoj situaciji i mjerama koje tad budu na snazi. No, vjerujem da će do tad sve biti u redu i da će naši sugrađani, ali i gosti, uživati u koktelima s najljepšim pogledom – rekao nam je Kuštera, potvrdivši kako će nova šetnica zasigurno doprinijeti povećanju broja gostiju.

- Svakako je uređenje Muraja i nama pogodovalo, no vjerujem kako će dosta toga ovisiti i o planovima koje vladajući imaju i za ostatak šetnice. Nekako trebamo svi privući ljude u taj dip grada. Svakako, zadovoljni smo projektom obnove – otkrio je Kuštera, dodajući kako će ove sezone uvesti nekoliko novina u lokal, vezano uz uređenje, no najviše uz hranu.

- Više nećemo nuditi raw food, no ovaj vam tren ne mogu reći s kojom ćemo spizom popuniti novi meni. Vjerujem kako će biti zanimljivo... - rekao je Kuštera.

Pitali smo ga što obožavatelji mogu očekivati od festivala u Tisnom i Pirovcu.

image
Detalj sa festivala u Tisnom
Vladimir Ivanov/Cropix

- Tu vam stvarno ne mogu puno reći, nažalost ovisimo o previše toga.  Nismo u ništa sto posto sigurni, no ipak imamo naznaka da bi se stvari mogle poboljšati i da bi ipak nešto moglo biti od svega toga. Karte se i dalje prodaju, a sve koje su kupljene za prošlu godinu prebacuju se na ovu, a tako sam isto čuo da se događa i s rezervacijama smještaja u tim mjestima. Nadamo se samo da neće biti limita na broj posjetitelja. Bilo kako bilo, jednostavno svi se moramo malo stripiti i sačekati kako bi donijeli najbolje odluke po svih – zaključio je Kuštera. 

image
 Organizatori ljetnih glazbenih festivala i vlasnik The Gardena - Nick Colgan
Tom Dubravec/Cropix
26. travanj 2024 22:28