StoryEditorOCM
Zadar plusNAGRADNI NATJEČAJ ZA PRVI ROĐENDAN

Mobilna aplikacija CityBus Zadar vas nagrađuje – možete osvojiti mjesečni pokaz ili bon za korištenje bicikla!

Piše Zadarski.hr
9. rujna 2018. - 16:44
parking

Mobilna aplikacija CityBus Zadar za javni gradski prijevoz u Zadarskoj županiji slavi svoj prvi rođendan 6. rujna. Tim povodom organiziran je nagradni natječaj na službenom Facebook profilu koji traje od 6. do 15. rujna u 23:59. Nagrade su omogućili Liburnija, nextbike Hrvatska i OTP banka. Moguće je osvojiti gradski pokaz na mjesec dana ili poklon bon za korištenje nextbike sharing sustava.

Besplatna mobilna aplikacija proizašla je sa hackathona koji je održan sredinom svibnja prošle godine u organizaciji tvrtke Impaddo. U proteklih godinu dana preuzeta je gotovo 6.000 puta na Google Play trgovini i App Store-u. Pomoću nje je moguće pregledati sve autobusne linije na području cijele Zadarske županije, njihove rute i vozni red te izračunati najbolju rutu od trenutne lokacije korisnika do odredišta koristeći javni gradski prijevoz (autobus, bicikl, taxi).

Aplikacija nudi i pregled nextbike lokacija za iznajmljivanje bicikala te svih taxi stajališta. Pomoću nje je moguće dohvatiti parking zonu u kojoj se nalazite te jednostavno platiti parking. Projekt je podržan od strane tvrtke Impaddo, gradskog poduzeća Liburnija, Grada Zadra, Inovativnog Zadra i Turističke zajednice grada Zadra.

-U ovih 365 dana olakšali smo svakodnevno korištenje javnog prijevoza građanima grada Zadra i njihovim gostima. Zajedno sa partnerima nastavljamo dalje raditi na uvođenju noviteta u javni gradski prijevoz koji će dodatno potaknuti građane na korištenje istog. Cilj projekta je modernizacija javnog prijevoza sa korisničke strane i smanjenje prometnih gužvi, najavljuju organizatori.

06. svibanj 2024 23:32