StoryEditorOCM
Zadar plusFOTO: MIA ŠTULIĆ, NOVA MISS ZADARSKE ŽUPANIJE OČARALA JE SVE

"Modeling je na drugome mjestu, moja najveća ljubav je pisanje"

26. srpnja 2018. - 22:00
mia10-250718

Prekrasna devetnaestogodišnjakinja Mia Štulić nova je Miss Zadarske županije. Nastupivši na prošlotjednom izboru ljepote održanom na ljetnoj pozornici kod crkve sv. Križa u Ninu, ova je mlada djevojka očarala sve prisutne, žiri joj je jednoglasnom odlukom dao maksimalan broj bodova, a okitila se i titulom Miss fotogeničnosti. Njezina vitka linija, 180 centimetara visine, prirodno lijepo lice koje se šminkom lako transformira i zarazan osmijeh zasigurno su razlozi zašto su je već godinama modne agencije pozivale da se baš kod njih započne baviti modelingom, no ova mlada Ninjanka odlučila je prvo završiti srednjoškolsko obrazovanje i upisati fakultet pa se tek onda baciti u ove vode.
Iako prijašnjeg iskustva nema, pista joj već nekako prirodno pristaje, a modna fotografija još više.

- Za moju prijavu za Miss Zadarske županije možda je najviše zaslužna bivša misica i moja sugrađanka Arleta Vidić, koja je bila uporna i iznova me nagovarala na sudjelovanje. Zgodno se poklopilo da deset godina nakon njezine pobjede, u istom gradu, na isti datum pobijedila sam ja. Bilo je ukupno devet natjecateljica, a atmosfera i organizacija bile su odlične - podijelila je s nama dojmove novoizabrana miss Mia. Već ovaj tjedan odlazi u Knin gdje će se susresti s djevojkama iz svih hrvatskih županija i zajedno će proći pripreme za finalnu večer koja će se 1. rujna održati u Čakovcu.

Jedna ljepša od druge

- O pobjedi ne razmišljam, koliko sam vidjela, jedna žena ljepša je od druge. Nakon pobjede na županijskom natjecanju osjećam se pomalo kao riba na suhome, cijela mi je ova situacija nova. Na izboru sam prvi put stala na pozornicu, drugi put stavila umjetne trepavice, treći put hodala u štiklama... - rekla nam je Mia, kao i to da se ne smatra šminkericom i da privatno njeguje što prirodniji izgled. Ambicije joj ne nedostaje, na jesen kreće na Filozofski fakultet u Zadru, gdje je upisala hrvatski jezik i književnost, i to u želji da postane novinarka.

- Pisanju se okrećem u svojim dobrim i lošim trenucima, to je moja prva ljubav. Obično na papiru bilježim kratke crtice iz života, ali nađe se tu i duljih radova kada izbacim baš sve osjećaje na papir – meni je to svojevrstan lijek, hobi, strast, a nadam se i budući posao - kazala nam je Mia, uz malu napomenu da su njezini tekstovi za sada samo za njezine oči. Na izbor za miss gleda kao na veliko iskustvo i način boljeg upoznavanja sebe kao osobe, iz tih razloga joj vrijedi ova pobjeda i daljnje natjecanje.

- U ovih tjedan dana osvijestila sam koliko je za ženu važno njezino samopouzdanje te da na tome trebam još poraditi - smatra Mia, ne isključujući mogućnost da se modelingom nastavi baviti i dalje, a pobjeda na izborima u Ninu zasigurno joj otvara brojna vrata, samo treba poželjeti!

Glamurozan izlaz
Na izboru ljepote Miss Zadarske županije za Miss Hrvatske 2018. druga pratilja je bila Martina Marić, prva pratilja Monika Vojvodić iz Zadra, a Monika Vojvodić odnijela je i titulu Miss simpatičnosti, koju su joj dodijelile djevojke finalistice. Djevojke su se predstavljale ocjenjivačkom žiriju u modnom izlazu poznatih brendova 'Galko' i 'Imperial'. Haljine dizajnerice Klare Ivanović upotpunile su glamurozan izlaz svih finalistica u večernjim haljinama. Miss Hrvatske ove godine osvaja automobil Opel Cross Land, a na pripreme za Miss svijeta odlazi u daleku Kinu na otok Sanya.
06. svibanj 2024 04:43