StoryEditorOCM
Zadar plusFOTO: KUD 'BLEKE I KONJI' NAPRAVILI SHOW

Nevena Kožula iznenadili titulom - Čovik godine Zadra!

13. prosinca 2016. - 22:28
covik_godine9-131216

Članovi KUD-a „Bleke i konji“ u utorak navečer pošteno su iznenadili poznatog zadarskog vlasnika kafića Doma u Varoši Nevena Kožula kojemu su uručili priznanje Čovik godine.

Priznanje Čovik ili žena godine „Bleke i konji“ ove godine uručuju po prvi put – ali na koji način.

Tako da dobitnik priznanja pojma nema da će ga uopće dobiti, sve do zadnjega trena!

Dakle Neven Kožul je spokojno radio u utorak navečer u svom kafiću koji je poznat upravo po tome što je, unatoč lokaciji u turističkom središtu stare jezgre Zadra, omiljeno okupljalište Zadrana i što prilično uspješno svojim dobrim duhom odolijeva sveopćoj komercijalizaciji koja je zahvatila zadarski Poluotok na svim kantunima, a što je i jedan od razloga zbog kojega je njegov vlasnik nagradu i dobio.

Najprije je kod Nevena svratio oko 8.30 jedan član „Konja“, pa za pola ure drugi, pa treći, četvrti… Kad su se skupili, došao je Enio Meštrović i svečano objavio iznenađenom Kožulu: Nevene, ti si Čovik godine grada Zadra!

Naravno, uslijedila je fešta koja je potrajala do kasno, a s priznanjem će „Bleke i konji“ nastaviti i dalje, svake godine iznenadivši nekoga tko po njihovim (strogim) kriterijima zavrjeđuje titulu zadarskog Čovika ili žene godine.

- Ima dragih ljudi koji zrače pozitivom, što se svakodnevno trude oplemeniti novi dan, dati drugima razlog za postojanje, davati se ne pomišljajući na revanšizam. Osmjeh i radost u tuđim očima najveća je nagrada onima koji u tome mjere svoje bogatstvo. Po našem sudu Neven Kožul je jedan od tih ljudi. "Čovik godine grada Zadra" je priznanje koje dodjeljuje KUD "Bleke i Konji", po prvi put, na 10. godišnjicu svog pravnog postojanja. Nadamo se
dugovječnosti ove nagrade u nadi za očuvanjem duha grada Zadra i njegove kulture – poručili su iz KUD-a „Bleke i konji“ uz znakovit poučak:

"Niti je ovaj svijet stvoren samo zbog nas, niti ćemo živjeti vječno"!

U to ime - nazdravlje!

29. svibanj 2024 15:38