StoryEditorOCM
Zadar plusZADARSKI TAKSISTI 'PONOS HRVATSKE'

Spasili ljetovanje 26-godišnjem Leonu Mitchellu, pa osvojili nagradu

Piše B.S.
1. veljače 2017. - 15:51
1_taksisti_turist2-070616

Svečana dodjela nagrada 'Ponos Hrvatske' održat će se 3. veljače u Zagrebu - dobit će je 24-ero hrabrih i požrtvovnih ljudi, humanitaraca, volontera, a među njima i taksisti zadarske Zračne luke koji su opljačkanom Britancu, 26-godišnjem Leonu Mitchellu na ljeto prošle godine spasili ljetovanje.

Leon je u Zadar stigao u lipnju s namjerom da svoj godišnji odmor provede na Hide Out festivalu na Zrću, no nakon što je došao u Novalju shvatio je da apartman kojeg je unaprijed platio karticom preko 400 funta ne postoji, a svoju kreditnu karticu je zaboravio. Bez smještaja i novaca nije mogao zamijeniti ni povratnu kartu pa se vratio na aerodrom u Zemuniku gdje je dva dana živio spavajući na klupi. Zube je prao u aerodromskom zahodu, policajci su mu donosili hranu, a onda su mu u pomoć priskočili aerodromski taksisti koji su ga doslovce udomili.

Najprije su mu pronašli smještaj u omladinskom hostelu na Boriku, a potom ga svaku večer vodili u izlaske, na večere, družili se s njim, igrali i gledali nogomet... Leona je njihovo ponašanje oduševilo.

- Isprva mi je bilo teško. No ipak ni u nevolji kojoj sam se našao nisam se mogao požaliti. Novaca za promjenu termina leta nisam imao, kao ni za smještaj u Zadru. Spavao sam na klupi, zube sam prao u areodromskom toaletu, a jedna prekrasna policajka mi je cijelo vrijeme donosila hranu i piće. Njezini kolege policajci su bili jednako tako dobri i svi su mi puno pomogli. Pokazali su samo ljubav, to je čudo - kazao je Mitchell.

 

29. svibanj 2024 22:19