StoryEditorOCM
Zadar plusUPOZNALI SE S RADOM

U sklopu projekta "Mali poduzetnici" učenici zadarskih škola posjetili poduzetnički inkubator Inovativni Zadar

Piše zADARSKI.HR
20. svibnja 2024. - 19:21

Terenske posjete poduzetničkom inkubatoru Inovativni Zadar d.o.o. na Novom bokanjcu u Zadru zatvorili su učenici iz Osnovne škole Zadarski otoci u ponedjeljak 20. svibnja 2024.

Bila je to šesta školska grupa i posljednja aktivnost za učenike koji sudjeluju u projeku „Mali poduzetnici“ Udruge CINAZ u partnerstvu s Gradom Zadrom i šest osnovnih škola u šk.god. 2023/2024.: OŠ Šime Budinić, OŠ Šimuna Kožičića Benje Zadar, OŠ Zadarski otoci, OŠ Petar Lorini Sali, OŠ Benkovac i OŠ Domovinske zahvalnosti Knin.

Projekt "Mali poduzetnici" predstavlja nastavak uspješnih inicijativa s ciljem razvoja poduzetničkih kompetencija djece i mladih iz šest odgojno-obrazovnih ustanova na području Grada Zadra, Zadarske i Šibensko-kninske županije. Glavni fokus projekta usmjeren je na osnivanje i osnaživanje učeničkih zadruga. Ciljana skupina uključuje djecu i mlade s područja Grada Zadra, Dugog otoka, Grada Benkovca i Grada Knina.

Učenici su se prilikom terenskog posjeta upoznali s radom poduzetničkog inkubatora, poslovnim planom poduzetnika korisnika i s izravnim iskustvima lokalnih poduzetnika.

Zahvaljujemo se poduzetničkom inkubatoru Inovativni Zadar d.o.o. i njihovom timu za doprinos projektu razvijanja poduzetničkih kompetencija djece i mladih na području Grada Zadra, Zadarske i Šibensko-kninske županije posebice voditeljici Dubravki Meštrović na stručnom vodstvu i na uloženom trudu.

I na kraju zahvaljujemo se svim lokalnim poduzetnicima u poduzetničkom inkubatoru koji su primili učenike i prenijeli im svoje iskustvo poslovanja, a među njima su Smart Water d.o.o., udruga Robotic, Word Nerd, FER Projekt d.o.o., restauratorica Kristina Dvornik, umjetnica Zvonimira Karavida, Word Nerd i ostali.

Projekt „Mali poduzetnici“ provodi se uz financijsku podršku Ministarstva znanosti i obrazovanja RH u šk.god. 2023./2024.

15. lipanj 2024 22:05