StoryEditorOCM
Zadar plusMEĐUŽUPANIJSKO NATJECANJE SREDNJIH ŠKOLA IZ AUTOMEHATRONIKE I STOLARSTVA

Zadarski učenici prvi, odlaze na Državno prvenstvo strukovnih škola – WorldSkills Croatia 2019.

Piše Zadarski.hr
24. veljače 2019. - 16:45
strukovna škola vice vlatkovića

U petak u Strukovnoj školi Vice Vlatkovića održana su dva međužupanijska natjecanja. Prvo je bilo iz automehatronike na kojem su se natjecali učenici iz Buja, Supetra, Metkovića, Splita, Šibenika i Zadra. Natjecanje se sastojalo od 2 praktična zadatka, dijagnostike i izmjene kočionih pločica. Rezultati natjecanja iz automehatronike: 1. mjesto – Matej Grginović iz Strukovne škole Vice Vlatkovića, 2. mjesto – Šime Buva iz Industrijsko-obrtničke škole Šibenik, 3. mjesto – Bruno Gabriel Bešker iz Srednje škole Supetar.

Drugo natjecanje bilo je iz stolarstva na kojem su se natjecali učenici iz Svetog Ivana Zeline, Oroslavlja, Karlovca,
Splita, Šibenika i Zadra. Natjecanje se sastojalo od dva dijela. U prvom dijelu učenici su pisali i crtali potrebnu tehnološku dokumentaciju dok su u drugom dijelu izrađivali stolić od punog drveta (coffee table).

Rezultati natjecanja iz stolarstva: 1. mjesto – Ante Jakovčević iz Strukovne škole Vice Vlatkovića, 2. mjesto – Ante Šakić iz Obrtne tehničke škole Split, 3. mjesto – Josip Rendulić iz Šumarske i drvodjeljske škole Karlovac

Na oba natjecanja učenike su pratila i ocjenjivala prosudbena povjerenstva u kojima su se nalazili stručnjaci iz svijeta rada Ante Gospić, Darko Colić i Dino Vučetić iz automehatronike odnosno Hrvoje Ivoš i Tomislav Lisica kod stolara.

Tri prvoplasirana učenika plasirali su se na Državno natjecanje učenika strukovnih škola – WorldSkills Croatia 2019., koje će se održati, 27. i  28. ožujka 2019. godine, na Zagrebačkom velesajmu.

To će definitivno biti najveće takvo događanje u ovom dijelu Europe, a u organizaciji Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih na kojem će se natjecati više od 400 najboljih učenika strukovnih škola. Učenici će se natjecati u više od 40 disciplina koje obuhvaćaju atraktivan spektar od tradicionalnih struka kao što su stolarstvo, automehatroničarstvo, frizerstvo i pekarstvo pa sve do suvremenih disciplina CAD i CAM tehnologija te interdisciplinarnih poput robotike i mehatronike.

24. svibanj 2024 21:11