StoryEditorOCM
Zadar plusČETVRTO MJESTO

Zadranin Adrijan Marušić vratio se iz Španjolske sa Svjetskog prvenstva u bodybuildingu: evo kako su ga dočekali njegovi prijatelji na Plovaniji!

Piše i.N.
9. studenog 2023. - 14:30
Adrijan Marušić zauzeo je četvrto mjesto na SP-u u konkurenciji 22 natjecateljaPrivatni Album/Slobodna Dalmacija

Zadarski bilder Adrijan Marušić (35) osvojio je četvrto mjesto na Svjetskom prvenstvu u Santa Sussani kod Barcelone.

Marušić je nastupio za reprezentaciju Hrvatske u kategoriji Men‘s Physique ("najbolje tijelo za plažu"), nakon što je bio treći na natjecanju Arnold Classic u Madridu te prvi na prvenstvu Balkana u Jagodini. Marušić je tako postao najuspješniji zadarski bilder svih vremena, jedini koji se natječe u najprestižnijoj IFBB federaciji. 

image

Reprezentacija Hrvatske u bodybuildingu na Svjetskom prvenstvu u Španjolskoj

Privatni Album/Slobodna Dalmacija

U iznimno teškoj konkurencij između 22 natjecatelja Adrijan je zauzeo četvrto mjesto. Bilo je to najveće Svjetsko prvenstvo dosad organizirnao, s preko 1500 natjecatelja. Hrvatska je na koncu osvojila dva zlata, jedno srebro, jednu broncu i dva četvrta mjesta. Adrijan je ostvario najbolji plasman od kad postoji reprezentacija Hrvatske u kategoriji Men‘s Physique.

image

Adrijan Marušić nastupa u kategoji Men‘s Physique

Privatni Album/Slobodna Dalmacija

Slavlilo se, kaže, dugo i veselo... 

- Jako sam sretan i zadovoljan. Bio je to naporan niz i priprema i nastupa, ali mislim da sam s obzirom na uvjete postigao maksimalan rezultat. Ovo je bila moja prva godina povratka u natjecateljske vode nakon teške ozlijede koju sam pretrpio. Vjerujem da će naredne godine i nastupi pokazati da ovo nije bio slučajan rezultat, kazao nam je Adrijan kojem su nakon povratka iz Španjolske u Zadar prijatelji i susjedi priredili nezaboravan doček na Plovaniji, uz bakljadu i skadiranje.

- Stvarno su me iznenadili, nikad nisam bio ponosniji... - kaže Adrijan.

03. svibanj 2024 00:20