StoryEditorOCM
ZdSelfieFOTO: KOJA JE NJEZINA TAJNA?

Jasna ima 36 godina, dvoje djece, a izgleda kao bomba!

Piše R.N.
4. travnja 2017. - 00:54
y12.JPG

Jasna Carić ima 36 godina, dvoje djece, a izgleda kao bomba. Koja je njezina tajna, pitamo je.
- Nema tajne, sve se zna: redovan trening i do u detalje isplanirana prehrana.

Žene se nije smiju bojati utega i slobodnih vježbi, poput običnog i bugarskog čučnja, mrtvog dizanja, bench pressa, iskoraka. I ne trebaju strahovati od toga da će se ubildati - kaže Jasna koja nam govori i koja je njoj omiljena hrana.

- Meso, riba, cijela jaja, maslac, orašasti plodovi. Jedem kvalitetne masti i bjelančevine, a što se tiče ugljikohidrata njih unosim oko treninga, dakle primjerice banana pola sata prije treninga, a poslije treninga kuhana smeđa riža. Poslije treninga odmah popijem 40 grama whey proteina s vodom, piše Slobodna Dalmacija.

U konkretnom obroku poslije treninga, koji slijedi nakon sat vremena, pojedem pečena pileća prsa koja sam pripremala na suho, dakle bez masti, i skuham si smeđu rižu - navodi ova fitness instruktorica koja savjetuje i brojne Splićanke kako smršavjeti i dobro se izgraditi.

Jasnini savjeti:

1. Hranu pecite na svinjskoj masti, kokosovom ulju ili maslacu.
2. Izbacite margarin, a ubacite maslac.
3. Krećite se svaki dan, pa makar to bila i lagana šetnja od pola sata.
4. Ako želite smršavjeti voće zamijenite povrćem, ali izbjegavajte krumpir i drugo škrobno povrće.
5. Ako pak baš volite voće, onda uzmite ono nižeg glikemijskog indeksa (jabuke, naranče, bobičasti plodovi), a izbjegavajte grožđe.
6. Smanjite kruh.
7. Ako trenirate, možete prije treninga pojesti jednu bananu, a poslije meso i rižu.
8. Od dodataka prehrani vam je dovoljan whey protein. Kupite onaj koji je zaslađen stevijom, a ne umjetnim okusima poput aspartama i sličnih. Možete kupiti i neki multivitaminski dodatak i magnezij citrat. Multivitamin popijte ujutro nakon doručka, a magnezij prije spavanja.
9. Jedite jaja, i to cijela, ona su savršena namirnica.
10. Osim što se redovnim vježbanjem učvršćuju mišići, i naše kosti su sve jače i otpornije na lomove, što je posebno važno za žene koje u zrelim godinama već počinje pogađati osteoporoza.

24. travanj 2024 11:14