StoryEditorOCM
ZdSelfieVIDEO: NOVA AMERIČKA MISICA JE TOTALNO DRUGAČIJA

Ima 25 godina, ugledna je znanstvenica, a njezin prvi javni istup sablaznio je pola države

15. svibnja 2017. - 13:31
missglavna

Nova Miss Amerike podijelila je američku javnost izjavom kako je zdravstvena skrb privilegij, a ne pravo svakog građanina. 

Kara McCullough inače je znanstvenica u Državnoj nuklearnoj regulatornoj komisiji, a izjava koju je dala tijekom subotnjeg natjecanja u Las Vegasu ne prestaje intrigirati korisnike društvenih mreža.

Ono što mnogi smatraju spornim je McCullooughin stav da nezaposleni građani nemaju pravu na zdravstvenu zaštitu, a pojasnila ga je sljedećim:

- Kao zaposlenica državne tvrtke, imam zdravstvenu zaštitu. Da biste imali zdravstvenu zaštitu, morate imati posao, i zato se zalažem za poticanje takvog sistema kako bi se otvarala nova radna mjesta i time omogućila zdravstvena zaštita za sve Amerikance diljem svijeta.

Kontroverzna izjava novopečene miss došla je u jeku vrlo podijeljenih internetskih rasprava o Trumpovom ukidanju 'Obamacare-a', zdravstvene reforme bivšeg američkog predsjednika koja je podrazumijevala da šire stanovništvo Amerike ima zdravstveno osiguranje, a konzervativcima zadavala glavobolje zbog troškova i administrativne složenosti.

May 14, 2017 - Las Vegas, Nevada, United States of America - Miss District of Columbia USA Kara Mccullough crowned the 2017 Miss USA on May 11, 2017 at Mandalay Bay Events Center in Las Vegas, Nevada., Image: 332321751, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Zuma Press - Entertaiment

Profimedia, Zuma Press - Entertaiment

 

Neki od komentatora na Twitteru nisu skrivali svoje razočaranje lijepom Karom.

- Kara McCullooughin je bila moj favorit... no, više, ne nakon tog odgovora. Svatko ima pravo na zdravstvenu zaštitu - napisao je korisnik Twittera Charlsley Carey.

Njezin stav komentirala je i Kathy Lovett.

- Pa, pretpostavljam da siromašni ljudi ne zaslužuju zdravstvenu zaštitu jer je nova miss SAD-a rekla da je to privilegija – napisala je ljuta Twitterašica.

No, ljepotica je pronašla i svoje istomišljenike.

Tako je, primjerice, jedan korisnik napisao:

- Miss Amerike lijepa je iznutra i izvana. Zdravstvena skrb nije pravo. Ona košta i netko za nju mora platiti. Svatko bi trebao platiti svoju - zaključio je.

U nastavku pogledajte kako je izgledao Karin odgovor, kao i pitanja i odgovori preostalih finalistica američkog izbora za ljepotu.

20. travanj 2024 02:45