StoryEditorOCM
ZdTubeVIDEO: RITAM KULTURIZMA

Za točno tjedan dana svečano otvorenje velikog studentskog projekta

Piše JOSIPA ZURAK
3. svibnja 2017. - 23:50
ritam

Za samo tjedan dana započinje osmi po redu Ritam kulturizma kojeg organiziraju studenti Odjela za turizam i komunikacijske znanosti Sveučilišta u Zadru.

Svečano otvorenje projekta bit će u srijedu, 10. svibnja u 17:00 sati ispred zgrade Novog kampusa.Tema koju ove godine nosi trodnevni studentski projekt je ''Inovacije i održivost'' Ritam kulturizma pod ovogodišnjom temom pridonosi turističkoj prezentaciji grada Zadra, pospješuje kreativnost i tehnološki napredak, ali i pobuđuje svijest o kvalitetnom iskorištavanju prirodnih resursa.

Osim toga omogućuje studentima da iskoriste svoja znanja i doprinesu turističkom razvoju destinacije. Studenti Diplomskih studija Poduzetništva u kulturi i turizmu, Kulturne i prirodne baštine i Novinarstva i odnosa s javnostima već dugi niz godina pomažu najpotrebnije, ali ove godine više nego ikad zrače humanitarno.

Ovogodišnjom humanitarnom akcijom pod nazivom #Zračidobrotu namjeravaju Općoj bolnici Zadar donirati prikupljena novčana sredstva kao pomoć pri kupnji aparata koji služi za zračenje onkoloških bolesnika. Ove su godine pripremili brojna iznenađenja, a takvo jedno veliko iznenađenje bit će predstavljeno na samom otvorenju.

Osim toga moći će se kušati inovativna mediteranska kuhinja na gastro sajmu koji se po prvi put održava ove godine, a cijela svečanost bit će popraćena koncertom '' James bend-a''.

U 20:30 predviđeno je ''kino pod zvijezdama'' koje se na Zadarskom području nema priliku baš često posjetiti.

U četvrtak i petak ujutro od 09:00 sati u Multimedijalnoj dvorani novog kampusa održat će se edukativni dio programa na kojem će sudjelovati predavači iz područja ''inovacije i održivosti'' koji će predstavljati svoje proizvode.

Neki od njih su: Zoran Ateljević osnivač pustolovnog parka Cadmos Village, Ana Odvitović - voditeljica sektora za razvoj poduzetničke infrastrukture u Inovativni Zadar, Maja Šiprak koja će predstaviti prirodnu kozmetiku i mnogi drugi. Nakon predavača u četvrtak studenti će imati mogućnost rješavanja različitih poslovnih slučajeva u Case study challenge-u pod temama vezanima za turizam, a navečer će kao i svake godine do sada biti održana tradicionalna klapska večer u sv. Donata .

Nakon edukativnog dijela u Petak u 12:00 sati bit će filmska radionica pod vodstvom Ashley Colburne turističke novinarke i dvostruke dobitnice nagrade Emmy. Oni koji više vole sport ili žele pokazati svoje znanje mogu se prijaviti na Sveučilišna olimpijadu ili pub Quiz i osvojiti vrijedne nagrade.

Šećer na kraju je završni party koji će biti u Subotu navečer u Caffe baru Kult i Dišpet.

19. travanj 2024 10:18