StoryEditorOCM
ZdTubeMALE TAJNE NAJPOZNATIJIH ŽENA DANAŠNJICE

U 2017. otkrile su ove trikove za ljepotu, a sada su ih podijelile sa svijetom

Piše PSD
31. prosinca 2017. - 13:55
bbimagehandler.ashx

2017. je na izmaku, a po pitanju 'beauty' majstorija i proizvoda, bila je naročito uspješna. Nikada nismo nazočili tolikoj količini proizvoda na tržištu, pa se u moru potrepština i savjeta gurua ljepote lako pogubiti.
Časopis Vogue priupitao je neke od najljepših i najpoznatijih žena na svijetu koja su njihova nova otkrića bila ove godine, a u kratkome videu odlučile su nam otkriti sve svoje tajne.

Otkrijte koji su to rituali koji čine Kendall Jenner, Adrianu Limu, Mirandu Kerr i Nataliju Vodianovu, te glumice Drew Barrymore i Priyanku Chopru tako prekrasnima.
Moramo priznati da smo se znenadili pritom koliko su jednostavni ti njihovi savjeti. Za one koji nemaju vremena gledati, sve se svodi na sljedeće korake:
1. Čiste ruke
Prije bilo kakvog 'prčkanja' po licu, skidanja šminke i nanošenja kremica, jako je važno dobro oprati ruke. Nekoliko puta ako treba, kako biste bile sigurne da ne prenosite nikakve nečistoće ili bakterije na područje lica i time nanosite više štete nego koristi.
2. Hidratacija
Ovdje su dame pokazale maštovitost, pa se služe raznoraznim trikovima. Termalna voda tu je njihov glavni saveznik, a njome poprskaju lice nakon umivanja. Na taj način sprječavate dehidraciju i koža zadržava vlažnost i prirodni balans. 
3. Pomoćni aparatići
Viktorijine 'anđelice' poput manekenke Josephine Skriver služe se masažerima i 'rollerima' pomoću kojih ujutro 'brišu' nepoželjne bore koje se stvaraju preko noći. Lice djeluje zaglađenije i zategnutije, a možete se poslužiti bilo kakvim aparatićem za čišćenje ili masažu. Nju možete obaviti i golim rukama, ali važno je proučiti koje dijelove lica i na koji način masirati.
4. Njegujuća ulja
Prije bilo kakve kreme za lice velika većina poznatih dama služi se serumima i uljima. U zadnje su vrijeme naročito popularna ulja noćurka, šipka i ruže, a postoje i razne kombinacije. Sva čine isto, vraćaju koži sjaj i elastičnost, a tijekom dana opskrbljuju ju i dodatnom hidratacijom.
5. BB kreme i primeri
Adriana Lima savjeuje da pomiješate malu količinu primera s BB kremom i na taj način lice pripremite za nanošenje pudera. Njene kolegice poput Kendal Jenner izbjegavaju teške tekuće pudere, pa 'krizna' mjesta samo prikriju laganim slojem korektora.
6. Malo sjaja
Celebrity dame kunu se u highlightere koje nanose na jagodice. Bio on u sticku, u kamenu ili kremastoj formi, možete ga nanijeti kistom i svježi 'look' je zajamčen.
7. Ruž kao rumenilo
Vjerovale ili ne, poznate glumice, pjevačice  i manekenke i dan danas se služe trikom za kojim su posezale naše majke i bake. Umjesto rumenila na obraze utapkaju malo ruža za usne i na taj način postižu svježi izgled. Osim toga teško ćete pogriješiti i s nijansom, jer ako vam odgovara kao boja za usne...
8. Maskara samo na gornje trepavice
Ukoliko vas čeka naporan dan pun obaveza, velika je vjerojatnost da će vam make-up koji ste nanijele ujutro tijekom dana 'pasti'. Ako ne želite navečer izgledati kao Alice Cooper, savjet je da nanesete vaš omiljeni proizvod samo na gornje trepavice. Ali ne štedite, naše oči 'trpe' i do tri sloja kvalitetne maskare. Neke ju stavljaju i na obrve, ali pritom treba paziti na nijansu i količinu.
9. Za pune usne
Stari je trik, ali nije ga naodmet napomenuti. Nakon pranja zubiju, četkicom prođite usne kružnim pokretima kako biste odstranili mrtvu kožu s njih. Na taj način ćete ih i blago 'napumpati' i vratiti im njihovu prirodnu boju.
10. Ne pretjerujte s puderom u prahu
Ako ne želite izgledati beživotno i bez sjaja. Puder u prahu služi kako bi 'držao' make-up na mjestu, ali ako ga nanesete pregusto riskirate 'cakey' i brašnast izgled, a vaša koža izgledat će lišena ikakvog prirodnog sjaja.

18. travanj 2024 15:21