StoryEditorOCM
Zoom danaVIRSKI RIBAR PREDSTAVLJA ZADARSKU ŽUPANIJU

Kažimir Škrbić osvojio ovom fotkom 3. mjesto među 600 radova iz čitave Hrvatske

Piše Zadarski.hr
11. svibnja 2017. - 23:49
KAICGALEBOVI

Fotografija „Kaić i galebovi" snimljena na Viru predstavljat će ljepote Zadarske županije na izložbi najuspješnijih fotografskih radova natječaja „Volim svoju županiju" koji je organizirala Hrvatska zajednica županija. Rad virskog fotografa Kažimira Škrbića osvojio je prema procjeni stručnog žirija 3. mjesto među gotovo 600 fotografije koje su pristigle na natječaj, odnosno Škrbić je izabran kao predstavnik Zadarske županije za svečanost otvorenja izložbe koja će se održati 15. svibnja u Šibeniku.

Nakon Šibenika, izložba će gostovati u Zadru, kao i u svim drugim županijskim središtima te gradu Zagrebu. Cilj natječaja bio je promocija prirodnih ljepota i kulturne baštine iz svih hrvatskih županija te poticanje snažnijeg regionalnog identiteta, a istaknuo ga je predsjednik Hrvatske zajednice županija Goran Pauk:

„Hrvatska je komadić raja na zemlji, a u tom raju županije zauzimaju svoje mjesto. Upravo zato želimo još intenzivnije promovirati sve prirodne ljepote, zanimljive detalje, kao i kulturnu baštinu Lijepe naše. Namjera nam je da fotografije preplave Internet i društvene mreže i upravo zato smo ovaj foto natječaj usmjerili i prilagodili današnjem modernom dobu".

Nagrade su se dodijelile u tri kategorije: najbolja fotografija prema broju dijeljenja, najbolja fotografija prema broju lajkova te najbolja fotografija prema izboru stručnog žirija. Fotografija „Kaić i galebovi" po procjeni stručnog žirija na čijem je čelu bila višestruko nagrađivana fotografkinja Mare Milin, bila je treći najbolji rad natječaja i najuspješnija u konkurenciji fotografija s motivima iz Zadarske županije.

20. travanj 2024 00:52