StoryEditorOCM
Dalmacijafestival u spomen posjeta pape ivana pavla II.

10. Papa fest: ‘Gledam te, bijeli oče’

Piše PSD.
6. listopada 2008. - 20:04

Na festivalu kojemu je cilj pjesmom slaviti Boga i održati sjećanje na blagopokojnog Papu, nastupilo je 15 vokalno-instrumentalnih sastava iz cijele Hrvatske, a iz Njemačke su su im se pridružili Anđela Kolar i VIS ‘Impuls’

Članovi nekoliko vokalno-instrumentalnih sastava, koji su nastupili na ovogodišnjem 10. jubilarnom Papa Festu u Solinu, otvorili su večer prekrasnih duhovnih šansona pjesmom “Gledam te, bijeli oče”, koju je povodom smrti blagopokojnog Pape napisao don Bobo Delić. Festival se, inače, održava u spomen na posjet pape Ivana Pavla II. Solinu i Hrvatskoj.

Jubilarnom izdanju Papa Festa u sportskoj dvorani na Bilankuši, ispunjenoj do posljednjeg mjesta, nazočilo je brojno svećenstvo i uvaženi gosti, među kojima i nadbiskup u miru, mons. Ante Jurić, generalni vikar Splitsko-makarske nadbiskupije, don Ivan Čubelić, potom župan Ante Sanader, solinski gradonačelnik Blaženko Boban, predsjednik Gradskog vijeća, dr. Kajo Bućan, a jubilarno izdanje Papa Festa otvorio je mons. Ante Ivas, šibenski biskup i predsjednik Odbora za mlade pri Hrvatskoj biskupskoj konferenciji, riječima kako je ovaj Fest zapravo jedan prekrasan festival, fešta mladosti i pjesme, kojom se slavi Isusa, ovo je fešta koja ne traje samo 10 godina, već otkako su Hrvati prije 13 stoljeća došli na ovo sveto tlo.

Na festivalu koji nema natjecateljski karakter, već mu je cilj pjesmom slaviti Boga i održati sjećanje na blagopokojnog Papu, nastupilo je 15 vokalno-instrumentalnih sastava s područja čitave Hrvatske, među kojima i Anđela Kolar i VIS “Impuls” koji su u Solin stigli iz Njemačke, što je Festu prvi put dalo i međunarodni karakter.

Papa Fest ide dalje, jer ovo je jedno veliko bogatstvo za Crkvu u Hrvata, a činjenica da je u Solinu među 15 izvođača nastupilo čak sedam debitanata, govori da ovaj Festival motivira mlade i prenosi im poruku zajedništva, koje se i večeras ovdje moglo osjetiti, osjetilo se da smo svi jedno srce i jedna duša, a to je zapravo i cilj ovog Festa – zadovoljno nam je komentirao ovogodišnji Papa Fest don Vinko Sanader, župnik župe Gospe od Otoka, koja je i organizator ove manifestacije, čiji je jubilej svojim gostovanjem uveličao Dražen Zečić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. travanj 2024 07:44