ZBOG NANOŠENJA TEŠKIH TJELESNIH OZLIJEDA Vedran Ikić osuđen na uvjetnu zatvorsku kaznu od 10 mjeseci!

Svjetski prvak u ju-jitzu i bivši policajac, Vedran Ikić (41) u petak je na Općinskom sudu proglašen krivim za nanošenje teških ozljeda i nepravomoćno osuđen na uvjetnu zatvorsku kaznu.

Zbog napada na Duška Batesa 30. siječnja 2014. godine ispred automat kluba Moneo, Ikić je osuđen na deset mjeseci zatvora s uvjetom od dvije godine. Optužnicom se teretio da je Batesu nanio teške tjelesne ozlijede nakon što ga je voditelj poslovnice Joško Kabić pozvao da ga udalji iz kluba. Bates je zadobio frakturu bubnjića,


U svom svjedočenju Ikić je kazao kako je Bates radio probleme u automat klubu u više navrata jer je to uobičajeno kad igrači gube novac, ali da inkriminirane prigode s njim nije imao fizički kontakt, te da ga nije udario šakom u glavu i nogom u prepone. Pojasnio je kako se ne može opisati ponašanje kockara koji u trenutku kada gube novac postaju agresivni i svađaju se međusobno.Dodao je i kako je Bates bio izrevoltiran kada mu je rekao da ne dolazi neko vrijeme u automat klub. Na pitanje odvjetnice zašto je došao u automat klub, Ikić je odgovorio da se s voditeljem automat kluba redovito nalazio jednom tjedno kako bi razgovarali o metodologiji posla.

B.S.

Naslovnica 4 kantuna

Najčitanije