StoryEditorOCM

NA JAHTI U BIOGRADU Kung-fu majstor Slobodan Dubajić Dabi organizirao elitnu prostituciju!

Piše PSD.
19. svibnja 2016. - 00:30
DABI

Poznati trener borilačkih vještina, Slobodan Dubajić Dabi, 61-godišnji Zagrepčanin rodom iz Bjelovara, u srijedu je svoj izostanak na Općinskom sudu u Zadru gdje mu se od 2007.godine sudi zbog podvođenja i organiziranja međunarodne prostitucije na zadarskom području, opravdao zdravstvenim tegobama. Njegov odvjetnik Andrej Korljan naveo je kako Dubajić ima upalu čeljusti zbog čega nije mogao doći na zakazano ročište.

Dubajiću se sudi za djelo od prije devet godina kada je zajedno s 50-godišnjim Zadraninom Lecijom Matešićem, uhićen zbog sumnje da je organizirao elitnu prostituciju na jahti u Biogradu. Optužen je da je tri djevojke s područja Srbije i BiH nagovorio da dođu u Hrvatsku i tu ih, s jednom Hrvaticom, potaknuo da zarađuju pružanjem seksualnih usluga. Nakon što su pristale, dogovarao im je "posao" po marinama na Jadranu. Na šesnaest metara dugoj motornoj jahti u Biogradu koja je plovila pod talijanskom zastavom najprije je uhićen Matešić, koji je posredovao između Dubajića i talijanskih državljana koji su tražili „dame“ za zabavu.

Dvije godine kasnije, Dubajić je zbog istog kaznenog djela uhićen i u policijskoj akciji Dinamiko pod sumnjom da je po nekim zagrebačkim hotelima.tijekom 2008. i 2009. godine bogatoj klijenteli podvodio četiri hrvatske državljanke, dvije državljanke BiH starosti, te srbijansku državljanku. Na Općinskom sudu u Beogradu osuđen je na godinu dana i dva mjeseca zatvora zbog posredovanja u prostituciji.

B.S.

04. svibanj 2024 17:02