StoryEditorOCM
4 kantunaPRIJETIO HITNOJ POMOĆI PA DOBIO UVJETNU ZATVORSKU KAZNU

Liječnici kazao da će 'padati glave' ako se njegovoj supruzi nešto dogodi

9. prosinca 2016. - 20:05
zdpom

Zbog prijetnje smrću liječnici i timu Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Zadarske županije, Općinski sud u Zadru osudio je 49-godišnjeg V. K. iz Bibinja na uvjetnu zatvorsku kaznu od šest mjeseci s rokom kušnje od godinu dana.

Zadranin je došao u sukob s hitnom pomoći u noći 2012. godine u obiteljskoj kući u Bibinjama gdje je tražio liječnika jer mu se supruga osjećala loše. Nakon što je liječnica suprugu pregledala, izmjerila joj tlak, te konstatirala da nema indikacija koje bi zahtijevale njezino odvoženje na kirurgiju, to je naljutilo 49-godišnjaka.

Liječnici je razdražljivim i povišenim tonom rekao da će ju 'pronaći i da će padati glave ako se njegovoj ženi nešto dogodi' navodeći da je 'on hrvatski branitelj i da se nije borio za državu u kojoj rade ljudi poput nje'. Liječnica i ostatak tima su se preplašili i uznemirili te im je njegova izjavila stvorila osjećaj nelagode i straha zbog čega su cijeli slučaj prijavili policiji.

Zadranin je pozvao Hitnu pomoć nakon što su njegovu suprugu koja je tri dana ranije izašla iz bolnice, gdje je operirana, tijekom noći uhvatili jaki bolovi u trbuhu.

B.S.

18. travanj 2024 14:20