StoryEditorOCM
4 kantunaNEĆETE VJEROVATI ZAŠTO SU INSPEKTORI ZAPEČATILI 'LA BODEGU'

Jure Grgurović: Ako su nas zatvorili, onda bi sve lokale u Hrvatskoj trebalo zatvoriti!

Piše I.N.
12. prosinca 2016. - 17:20
bodega_sanitarna5-121216

- Nemam riječi. Ako su nas zatvorili, onda bi sve lokale u Hrvatskoj trebalo zatvoriti – kaže Jure Grgurović, voditelj popularnog zadarskog vinskog bara "La Bodega", smještenog u samom središtu Kalelarge. Preko ulaznih staklenih vrata u lokal zalijepljena je velika bijela traka sanitarne ispekcije s upozorenjem o zabrani skidanja i povrede službenog pečata. Zadrom se ubrzo proširila glasina da je "La Bodega" zatvorena zbog pušenja, ali stvari stoje posve drukčije...

- Zatvoreni smo zbog buke. Dozvoljena buka je 65 decibela, a kod nas su inspektori iz Splita, posebno atestirani za mjerenje buke, izmjerili 82 decibela. Bila je subota, oko 23 sata. Dobili smo zabranu rada od osam dana – priča nam Grgurović ne skrivajući ogorčenje postupkom sanitarne inspekcije. Naime, buku iz lokala, kako doznajemo, prijavio je neki susjed iz zgrade preko puta, a svaku takvu dojavu sanitarci su dužni provjeriti izlaskom na teren. Tako je bilo i ovom slučaju.

- Stvarno mi neke stvari nisu jasne. Znate li koliko je 65 decibela? To je malo jači govor! Kada su došli inspektori ispred lokala sami su rekli da se izvana ništa ne čuje. Mi za sve imamo uredne papire, pa tako smo i prije otvaranja atestirani na buku. Svjesni smo da smo u centru grada i oko buke nikada do sada nije bilo problema. Ugasili smo muziku i inspektori su izmjerili da samo žamor ljudi daje 76 decibela, a mi smo zatvoreni, ponavljam, zbog 82. Ako je to kriteriji, ja stvarno ne znam koji lokal u Hrvatskoj sutra ne bi trebalo zatvoriti zbog istog prekršaja – govori voditelj "La Bodege" koji je odmah u ponedjeljak podnio žalbu sanitarnoj inspekciji Ministarstva zdravlja.

- Sad čekamo da se naša žalba riješi, a mi osam dana ne smijemo raditi. U danima Adventa, kad je grad pun ljudi, kad je i Turistička zajednica apelilara prema gradskim ocima da dozvole dulji rad lokala zbog štimunga i atmosfere u gradu. Mi smo, eto, napravili prekršaj, samo ne znam kakmo sve ovo vodi... - rezigniran je bio Jure Grgurović.

O zatvaranju zadarske La Bodege upit smo poslali i Ministarstvu zdravlja, ali do zaključenja teksta odgovor nismo dobili.

25. travanj 2024 10:45