StoryEditorOCM
4 kantunaVIJEĆNICI TRAŽE IZVJEŠTAJ KK ZADAR O TROŠENJU GRADSKIH MILIJUNA

I Chelsea bi s tim novcem nešto napravila, a mi plaćamo egzibicije direktora Skroće!

Piše Zadarski.hr
20. prosinca 2016. - 16:50
RADOVAN_DUNATOV-261108

Rasprava o prijedlogu izmjena i dopuna programa javnih potreba u sportu iskorištena je za još jednu tešku svađu između Rena Sinovčića i Antuna Novoselovića koja je završila međusobnim dobacivanjem i teškim uvredama na račun članova obitelji, ali i "opomenom pred isključenje" od strane zamjenika predjednika GV-a Dražena Grgurovića. Prije toga Novoselović i Erol Gaši ironično su se osvrnuli na nagradu Grb Grada Zadra koju je gradonačelnik Kalmeta ove godine dodijelio pomoćnici pročelnika za sport Snježani Jurinić.

- Sve što smo mi kroz godinu kritizirali na kraju je završilo nagradom. Bojim se da ako nastavimo s kritikom, jer ništa nije krenulo na bolje, da bi to moglo rezultirati bistom - kazao je Gaši ističući činjenicu da se 20 milijuna kuna godišnje iz proračuna dodjeljuje sportskim klubovima, a da se ne zna gdje taj novac zapravo odlazi i da su rezultati jako loši, o čemu svjedoči i broj ekipa u prvoj ligi. 

Zato se vijećnik Ante Periša založio da se vijećnicima dostavi detaljan izvještaj o financiranju KK Zadar i načinu na koji su ta sredstva utrošena jer mu nije jasno gdje nestaje toliki novac. Naime, KK Zadar je iz proračuna u ovoj godini dobio 7,3 milijuna kuna, a rebalansom će dobiti još 1,5 milijuna kuna. "I Chelsea bi s tim novcem mogla nešto napraviti, a kamoli KK Zadar" sarkastično je primjetio Vedran Uranija

- Bilo bi bolje da Grad Zadar izravno plaća te dugove, nego da to ide preko kluba - kazao je Periša, a s njim se složio Marko Pupić Bakrač koji je podsjetio da je Grad Zadar bio angažirao agenciju koja je trebala pronaći kupca za klub, ali od toga nije bilo ništa.

- Baš me zanima koliko su oni uzeli novaca, a nisu napravili nikakav posao. Kao što me zanima koliko koštaju egzibicije direktora kluba Borisa Skroće, koji neke igrače plaća 45 tisuća kuna mjesečno, više nego predjednicu i premijera zajedno. I koji plaća dva igrača koja ne smiju igrati.

Ni Pupić Bakrač, kao ni Novoselović nisu propustili "čestitati" pročelniku Radovanu Dunatovu što je Sportska zajednica Grada Zadra podržala Rena Sinovčića u izboru za novi mandat predjednika Sportskog saveza Zadarske županije.

- Osoba s takvom optužnicom ne može obavljati takvu dužnost i biti voditelj sportske zajednice - kazao je Pupić Bakrać podsjećajući na 25 milijuna kuna koje je Grad Zadar dao NK Zadar, a većina tih sredstava je, prema optužnici USKOK-a, završila u privatnim džepovima Rena Sinovčića. 

- Osim toga, moja istraga je pokazala da su predstavnici Odbojkaškog saveza i Pikado saveza glasali u suprotnosti s dogovorom njihovih matičnih vodstava. Je li se tim ljudima prijetilo i zavrtalo ruke, ne znam, ali to mi liči na habitus Rena Sinovčića - kazao je Pupić Bakrač.

Sinovčić je u svoju "obranu" rekao kako je optužen da je klub oštetio za 58 milijuna kuna, a da je od 2000. do 2004. kroz klub prošlo 4,860.000 kuna.

Pročelnik Radovan Dunatov na kraju se založio za dignitet svoje pomoćnice Snježane Jurinić koja je, po njemu, neopravdano bila prozivana od strane vijećnika te za namjerno brkanje Sportske zajednica Grada Zadra sa Županijskim sportskim savezom na čiji izbor predsjednika oni nisu mogli utjecati.

 

 

08. svibanj 2024 01:44