StoryEditorOCM
4 kantunaOBNOVA BULEVARA KREĆE U VELJAČI:

Zeleni val od starog kolodvora do Interspara, uz bedeme na Liburnskoj obali više nema parkinga!

6. siječnja 2017. - 14:20
STARCEVICEVA_ULICA-061211.1

Rekonstrukcija Ulice Ante Starčevića, popularnog Bulevara, najopsežniji je i najskuplji prometni zahvat u Zadru u 2017. godini jer je riječ o ključnom ulazu u grad. S obzirom da je riječ o državnoj cesti, javnu nabavu su kao jedini investitor provele Hrvatske ceste, a za izvođača radova vrijednih 37 milijuna kuna izabrane su zadarske tvrtke Sarađen i Vodoinstalacija koje bi svoj posao trebale završiti u roku od osam mjeseci. Nadzor će obavljati Investinženjering.

Iz Hrvatskih cesta su nam potvrdili da će radovi biti prekinuti za vrijeme turističke sezone, ali se još uvijek sa sigurnošću ne zna kada će oni započeti.

- Sljedećeg tjedna očekujem sastanak predstavnika gradske uprave i Hrvatskih cesta da bismo vidjeli kako su zamišljeni rekonstrukcija i regulacija prometa. Paralelno s obnovom Bulevara, radit će se i na dijelovima kanalizacijske i vodovodne infrastrukture i preasfaltiranju nekih ulica pod nadležnosti našeg Komunalnog odjela, pa sve to treba uskladiti s obzirom da je riječ o razdoblju pred turističku sezonu, kaže gradski pročelnik za prostorno uređenje i graditeljstvo Darko Kasap koji ipak očekuje da bi radovi mogli početi u veljači.

Rekonstrukcija obuhvaća Bulevar cijelom dužinom – od Interšpara, pa sve do autobusnog kolodvora odakle će biti probijene četiri trake između Bolnice i Poliklinike do rotora na Ravnicama. Jedan krak obnove zalazi i u Ulicu Franje Tuđmana do crkve sv. Ivana, a Zadranima je posebno važno uređenje velikog raskrižja u Jazinama i obnova prometnice do starog autobusnog kolodvora.

O ovoj se rekonstrukciji govori već nekoliko godina, iako Bulevar sigurno nije najbolnija prometna točka u Zadru.

- Rekonstrukcija je inicirana odlaskom trajekata iz gradske luke, ali i našom željom i potrebom da se uredi cijeli niz skretanja i ulaza na Bulevar, primjerice onaj kod autobusnog kolodvora. Bit će tu novosti među kojima je i ta da će nogostup uz gradske bedeme na Liburnskoj obali zaista ostati samo pješači nogostup, a ne više parking, a posebno je važno što očekujemo da će zeleni val funkcionirati na cijelom potezu od starog autobusdnog kolodvora, pa sve do Interšpara, kaže Kasap.

PROBOJ BENKOVIĆEVE ČEKA PODZAKONSKE AKTE


Proboj Ulice Benka Benkovića do Puta Nina, čime bi bila riješen jedan od uzroka prometnih čepova u zapadnom dijelu Zadra, nanovo će biti odgođen i to zbog stupanja na snagu novog Zakona o javnoj nabavi.

Još se čekaju podzakonski akti, pa će umjesto u siječnju, javni natječaj vjerojatno biti raspisan u veljači, a u gradskoj upravi očekuju da bi radovi mogli započeti u ožujku.

18. travanj 2024 10:51