StoryEditorOCM
4 kantunaTORNADO SUTRA PROTIV CIBONE NEĆE BITI NA VIŠNJIKU NEGO U JAZINAMA

Ovo nije bojkot nego poruka Kalmeti i Kasapu: ovako više ne ide!

Piše I.N.
28. veljače 2017. - 17:06
tornado_konferencija3-280217

"Ovim potezom pokazat ćemo da imamo viši cilj, da za njega stojimo svi zajedno i da imamo ozbiljnu namjeru riješiti dugogodišnju agoniju KK Zadar. Ovo nije okretanje leđa KK Zadar, ovo je borba protiv rezultatskog i upravljačkog kaosa u klubu. Ovo je borba za naš klub, naš grad i bolje društvo!" stoji na plakatu Udruge navijača Tornado Zadar (UNTZ) kojom u srijedu pozivaju "građane grada Zadra, navijače i simpatizere kluba" na gledanje utakmice KK Zadar - KK Cibona, ali ne u Krešinoj dvorani na Višnjiku, već u na video zidu u legendarnim Jazinama, "tamo gdje je priča o košarkaškom velikanu najljepše pričana, neka tamo priča o borbi za povratak te veličine i počne".

Okupljanje u Jazinama zakazano je sat vremena prije početka susreta, u 17 sati, uz prigodni glazbeni program u kojem će nastupiti brojni zadarski izvođači, a prema riječima Vice Gende, likvidatora UNTZ, dosad je prodano preko 1500 ulaznica. Očekujemo pune Jazine, a sav prihod od ulaznica, po cijeni od 9 kuna, bit će iskorišten za pomoć mladoj Zadranki Anđeli Piplović oboljeloj od Rettovog sindroma, dodao je.

- Ovo nije klasičan navijački bojkot utakmice, ovo je više poruka gradskim ocima da ovako više ne ide. To smo rekli igračima koje očekujemo da nakon utakmice, bez obzira na ishod susreta, dođu u Jazine i nastave se družiti s nama. S ovakom praksom nećemo nastaviti, ovo je samo za ovu utakmicu, da pokažemo da je klub bez navijača ništa – kazao je Genda na konferenciji za novinare održane u utorak u društvu tajnika udruge Antonia Grbića i član Mate Dadića, ali bez predsjednika Luke Buljata koji je bio spriječen.

Genda je potom pročitao poduže priopćenje (u privitku) u kojem je vrlo sustavno i detaljno upozorio na brojne probleme vezane uz djelovanje košarkaškog kluba, od nejasnih financijskih troškova i izdacima prema zaposlenicima, preko dvojbenih zakonskih akata, obveza Nadzornog odbora te nerealiziranih marketinških aktivnosti i netransparetne politike kluba, pa do neispunjavanja obeza u sportsko-organizacijskom dijelu kluba, kao što je formiranje B ekipe od juniora KK Zadra koji bi nastupali u B! Ili A" ligi.

- Na ovakav način komunikacije smo se odlučili jer svi dosadašnji kontakti i sastanci s vlasnikom i predstavnicima kluba nisu dali nikakve rezultate. Bili smo pozvani na nekoliko sastanaka od strane gradonačelnika Božidara Kalmete i predsjednika Nadzornog odbora kluba Darka Kasapa. Na tim sastanacima bili su nam obećane smjene oba direktora kluba, i poslovnog Borisa Skroće, i sportskog Branka Skroče, ali ništa od toga nije se dogodilo – kazao je Genda dodavši da su zadnji takav sastanak s Kalmetom i Kasapom imali u gradskoj upravi prije mjesec dana.

Predstavnici UN Tornado rekli su da organizacijski ne stoje iza okupljanja navijača koji su 10. veljače prilikom otvaranja Kneževe palače skandiranjem protiv Božidara Kalmete dočekali premijera Andreja Plenkovića, ali da u potpunosti stoje iza javnog priopćenje UN TZ nakon privođenja članova Tornada u Šibeniku zbog uvredljivog skandiranja igraču Cedevite Džananu Musi. Podsjetimo, Tornado je tom prilikom istaknuo da je od njihova mirnog okupljanja u listopadu prošle godine na Narodnom trgu gdje su "zatražili smjene nesposobnih kadrova u upravi kluba koji su godinama prikrivali malverzacije u KK Zadar dok su im leđa čuvali najviši dužnosnici gradskog HDZ-a, izravno ili neizravno uključeni u poslove oko kluba", zadarska policija "postala oruđe u rukama vladajućih struktura", a kao dokaz ističu da je protiv članova Tornada od tada do danas podneseno više od 30 optužnih prijedloga za zatvorske kazne, zabrana dolaska na utakmice i novčane kazne. Na posebnom su udaru su članovi iz vodstva Tornada, naglašavaju, a sve u namjeri da se obezglavi grupa. Ispred premijera, gradonačelnika i ostalih dužnosnika gradske i županijske vlasti "jasno smo iskazali svoje nezadovoljstvo, te je predstava o idili u gradu propala i "car je bio gol". To je ono što nam se nikako nije moglo oprostiti i zbog čega se krenulo s još žešćim progonom naših članova, a sve rezultira izbacivanjem iz dvorane u Šibeniku i medijskim linčem koji je uslijedio", ističu iz Tornada, uz snažnu poruku da nikakva politika ne stoji iza njih, niti da ih politika zanima, već samo transparnetno i zdravo funkcioniranje omiljenog kluba.

"Riba već užasno smrdi, voda je došla do grla, stanje je alarmantno. Puno loših fraza, ali samo jedan potez: moramo se izboriti za svoj klub, moramo se izboriti za pošten, transparentan i funkcionalan KK Zadar" poručuje UN Tornado Zadar.

19. travanj 2024 10:23