KONTROVERZNI ZADARSKI PROFESOR KRITIZIRAO USTAVNI SUD ZBOG POBAČAJA Ivan Poljaković: Silovana žena nema pravo počiniti još jedan zločin!

KONTROVERZNI ZADARSKI PROFESOR KRITIZIRAO USTAVNI SUD ZBOG POBAČAJA

- Ako je muškarac počinio zločin silovanja, žena nema pravo počiniti još jedan zločin. Zbog zločina jedne osobe, vi nemate pravo ubiti drugu osobu. nemate pravo to dijete ubiti! Ako ga baš ne možete zavoljeti, možete ga dati na posvajanje - izjavio je prof. dr. Ivan Poljaković, redoviti profesor na Odsjeku za engleski jezik i književnost Sveučilišta u Zadru, gostujući na tribini "Pobačaj - znak dekadentnog društva", kojeg je Inicijativa 40 dana za život organizirala u dvorani Nadbiskupskog sjemeništa Zmajević. 

Kako prenosi Zadarski list, Poljaković je na predavanju napao odluku Ustavnog suda koji je odbacio zahtjev za zabranu pobačaja, te kritizirao Crkve koja, po njegovom mišljenju, nedovoljno osuđuje kontracepciju.

- I Hitler je u vrijeme Drugog svjetskog rata ubio 1,5 milijuna djece i onda nam kažu da naše društvo želimo vratiti u mračno doba. To su marksisti koji izvrću stvarnost i povijesne činjenice, a neki od njih i danas predaju na fakultetima. Pobačaj je ubojstvo, a sve zlo počinje nakon seksualne revolucije kada na scenu stupa kontracepcija. No iako sam vjernik i cijelog sam života u Crkvi, kao instituciju je moram kritizirati jer u mojih 60 godina života nikada nisam čuo niti jednog svećenika da je s oltara rekao bilo što protiv kontracepcije - istaknuo je Poljaković, koji je široj javnosti postao poznat kada je zbog izjave da je homoseksualnost bolest bio suspendiran od strane bivšeg rektora Ante Uglešića, ali i po mišljenju da je pozdrav "Za dom spremni" stari hrvatski pozdrav. 

- Legalizacija nečega ne znači da je to i moralno ispravno. To samo znači da vas vlast neće goniti. Oni koji smatraju da će zabrana pobačaja dovesti do nelegalnih pobačaja, pa će žena izlagati svoje zdravlje i život riziku, također kao argument ne stoji. Vi idete nekoga ubiti i htjeli biste da je to bez rizika?! Naravno da se izlažete riziku jer vi idete nekoga ubiti - kazao je prof. dr. Ivan Poljaković koji je odluku Ustavnog suda nazvao "tužnim danom za Hrvatsku i za sve Hrvate", prenosi Zadarski list.

Naslovnica 4 kantuna

Najčitanije

NEVJEROJATNA ISPOVIJEST JUNAKA DOMOVINSKOG RATA NEVENA SORIĆA IZ BIBINJA Ja 25 godina ne mogu riješiti stambeno pitanje i s obitelji živim u 30 kvadrata, a oni koji rata nisu vidjeli danas uživaju u državnim stanovima! Znaju to svi: među 'Poskocima' je bilo teških kriminalaca!

Ja 25 godina ne mogu riješiti stambeno pitanje i s obitelji živim u 30 kvadrata, a oni koji rata nisu vidjeli danas uživaju u državnim stanovima! Znaju to svi: među 'Poskocima' je bilo teških kriminalaca!
Neven je junak. U jeku najjačeg topničko-pješačkog napada na području Jasenica, uzeo je ručni raketni bacač i iz...
Ja 25 godina ne mogu riješiti stambeno pitanje i s obitelji živim u 30 kvadrata, a oni koji rata nisu vidjeli danas uživaju u državnim stanovima! Znaju to svi: među 'Poskocima' je bilo teških kriminalaca!

FOTO&VIDEO: REPORTERI U OBOROVCU NAKON MISTERIOZNE SMRTI POMOĆNICE DR. GORANA JUSUPA Što se Veroniki zapravo dogodilo? Gdje je bio dr. Jusup? Obrovčani: Ovo je tipičan slučaj u kojem su institucije zakazale prema oboje!

Što se Veroniki zapravo dogodilo? Gdje je bio dr. Jusup? Obrovčani: Ovo je tipičan slučaj u kojem su institucije zakazale prema oboje!
- Žalosno! Ovo je čisti primjer gdje su institucije zakazale. Odavno su oboje trebali biti hospitalizirani i to ...
Što se Veroniki zapravo dogodilo? Gdje je bio dr. Jusup? Obrovčani: Ovo je tipičan slučaj u kojem su institucije zakazale prema oboje!