ANALIZA KOJA POKAZUJE DA JE ZADAR NESIGURAN GRAD Antun Novoselović: U svim dalmatinskim gradovima sigurnost je podjednaka, nije Zadar iznimka!

ANALIZA KOJA POKAZUJE DA JE ZADAR NESIGURAN GRAD

- Brojke iz napravljene analize o sigurnim gradovima u Hrvatskoj treba uzeti s oprezom. Pogledajte nešto vrlo zanimljivo: Kutina je na visokom, najboljem mjestu po vrlo maloj stopi zlouporabe droge, tamo kao da droge nema, a Virovitica, koja je udaljena svega 30-ak kilometara, je najgora, tamo je zaplijena droge na tisuću stanovnika visoka i to bi značilo da je Virovitica prepuna droge. Ja, međutim, kažem da nema mjesta u Hrvatskoj gdje nema droge i pitanje je samo koliko dobro policija radi. Ove brojke mogu ukazivati na to da policija u Vitrovitici radi odlično, pronalazi i zapljenjuje drogu, a ne da je Virovitica najgori grad u Hrvatskoj po zlouporabi droge – kaže Antun Novoselović, zadarski gradski vijećnik (SDP), bivši dugogodišnji načelnik Krim policije u PU zadarskoj.

Što se Zadra tiče, Novoselović je upozorio na drugi problem.

- Grad Zadar ima Vijeće za prevenciju kriminaliteta na području grada, na čelu je gradonačelnik i Vijeće ima 19 članova, a ne sastaju se nikada ili jednom godišnje, tek formalno. To je šteta. Imalo bi se što raditi, jer ova analiza pokazuje da u Zadru ima puno imovinskih kaznenih djela, turistički smo grad i Vijeće bi trebalo puno više raditi i bolje funkcionirati – kaže Novoselović, koji osjećaj sigurnosti u gradu ipak drži subjektivnom kategorijom, te smatra da se Zadar značajnije ne razlikuje po stanju sigurnosti od drugih dalmatinskih gradova.

Naslovnica 4 kantuna

Najčitanije