DVIJE GODINE NAKON ŠTO SU UHIĆENI U Španjolskoj oslobođeni zadarski skiperi uhvaćeni s tonom kokaina u jedrilici!

DVIJE GODINE NAKON ŠTO SU UHIĆENI

Dvojica Zadrana uhvaćena s tonom kokaina u međunarodnoj akciji ''Winnetou'', u četvrtak je oslobođena svih optužbi na španjolskom sudu u Madridu i vraćena kući.

U veljači 2015. godine, u jednoj  od najvećih akcija zapljene kokaina u međunarodnim vodama kodnog imena "Winnetou" uhvaćena su bila dvojica Zadrana, 56-godišnji zadarski skiper Robert K. i njegov 26-godišnji kompanjon koji su u jedrilici sa skrivenim dnom prevozili 1,1 tona kokaina.

 Na jedrilici Amsterdamer kojom su krenuli iz Zadra prema Španjolskoj, presrela ih je policija i u dvostrukom dnu broda otkrila 1,1 tonu kokaina vrijednu 44 milijuna eura.

Tijekom akcije koja je trajala više mjeseci zaplijenjeno je ukupno 3,5 tone kokaina i 9,3 milijuna eura.

Ova akcija kodnog imena ''Winnetou'' označena je kao najznačajnija te vrste u posljednih nekoliko godina, a uz kolege iz Portugala, Velike Britanije, Njemačke, Australije, Srbije i Crne Gore, svoj doprinos dali su i hrvatski policajci.

''Pali'' Zadrani bili su zaduženi za prijevoz jedrilicom, dok su za osiguranje bili odgovorni Srbi, većinom bivši pripadnici vojske.

Naslovnica 4 kantuna

Najčitanije

ZADAR POSTAJE MATIČNA LUKA ZA KRUZERE Božidar Longin: Nismo mogli pronaći boljeg operatera za Gaženicu! Evo po kojim uvjetima će turska kompanija 20 godina upravljati najvažnijim zadarskim projektom...

Božidar Longin: Nismo mogli pronaći boljeg operatera za Gaženicu! Evo po kojim uvjetima će turska kompanija 20 godina upravljati najvažnijim zadarskim projektom...
- Presretni smo i zadovoljni. Ovome se nitko nije nadao – prvi je komentar Božidara Longina, predsjednika ...
Božidar Longin: Nismo mogli pronaći boljeg operatera za Gaženicu! Evo po kojim uvjetima će turska kompanija 20 godina upravljati najvažnijim zadarskim projektom...