StoryEditorOCM
4 kantunaFOTO: MINISTRICA DEMOGRAFIJE I GRADONAČELNIK POTPISALI SPORAZUM

Još se ne zna koliko će koštati dovršetak Centra Mocire

Piše AVŠ
11. travnja 2017. - 16:43
potpisivanje_ugovora1-110417

Točno 12 godina od početka projekta i deset godina od postavljanja kamena temeljca, jučer je konačno potpisan sporazum o završetku Centra Mocire, jednog od najiščekivanijih zadarskih projekata koji će djeci i odraslima s poteškoćama u razvoju omogućiti obrazovanje kakvo zaslužuju.

Sporazum su potpisali Nada Murganić, ministrica demografije, socijalne politike i mladih i zadarski gradonačelnik Božidara Kalmeta pred brojnim predstavnicima institucija i udruga koji, svatko u svom području, skrbe o osobama s poteškoćama.

- U ovaj projekt od početka je uloženo 50 milijuna kuna i unatoč brojnim zastojima i problemima koji su pratili njegovu realizaciju bilo bi neodgovorno od nas da ga zapustimo, pogotovo što su potrebe za ovakvim centrom za pružanje usluga u zajednici značajkne - kazala je na potpisivanju ministrica Murganić.

Sporazumom je definiran odnos sufinanciranja koji će ostati kao i do sada: Grad Zadar platit će 19 posto, Ministarstvo znanosti i obrazovanja 31 posto, dok će Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku pokriti najveći dio s 50 posto iznosa. Po okončanju radova Grad Zadar financirat će opremanje vrtića, Ministarstvo znanosti opremit će školu, a treći dio koji se odnosi na socijalnu skrb, gdje će biti ustrojen Centar za pružanje usluga u zajednici, opremit će Ministarstvo za demografiju.

Trenutno je u tijeku izrada troškovnika nakon kojega slijedi raspisivanje natjačaja za izvođača radova i konačni završetak Centra Mocire.

Time će staviti točku na ovaj projekt koji Zadar dugo čeka i koji je iznimno važan za ovaj grad jer kad su u pitanju njegovi korisnici svi moramo biti maksimalno osjetljivi.

- Posebno je važno da će boravak u njemu naći i osobe starije od 21 godine koje su do sada, nakon završetka školovanja, ostajale izvan ikakavog sustava - naglasio je gradonačelnik Kalmeta.
 

19. travanj 2024 11:09