StoryEditorOCM
4 kantunaEPILOG BRUTALNOG OBRAČUNA NA ZADARSKOJ PIJACI

Udario ga metalnim utegom u glavu, a sada mu prijeti kazna zatvora od dvije godine!

12. travnja 2017. - 23:26
rocak_smolic3-260215

Brutalni obračun na zadarskoj tržnici gdje je u travnju prošle godine 56-godišnji prodavač Darko Smolić Ročak iz Debeljaka udaren metalnim utegom u glavu dobit će i sudski epilog. Optužno vijeće Općinskog suda u Zadru potvrdilo je optužnicu koju je Ročak nakon incidenta podignuo protiv 41-godišnjeg Šime Sorića tereteći ga za nanošenje teških tjelesnih ozljeda u pokušaju.

Do fizičkog sukoba na gradskoj Tržnici došlo je u jutarnjim satima nakon što je Drita Dunatov, vlasnica OPG-a sa štandom, javno progovorila o nelegalnim poslovima lažnih OPG-ova, ali i prijetnjama kojima je nakon toga izložena. Tržnicu su nakon toga posjetili carinski inspektori popisujući obrte i robu koju su zatekli na štandovima, da bi oko 9,40 došlo do sukoba u kojemu je nastradao 56-godišnji Ročak.

Prema optužnici koju je podignuo Sorić je optužen da je 25. travnja 2015. godine bez povoda na Gradskoj tržnici u Zadru dok mu je bio okrenut leđima Ročaka uhvatio lijevom rukom za jaknu, a desnom rukom u kojoj je držao metalni uteg zamahnuo prema njegovoj glavi, kojim ga je udario po lijevoj strani lica. Nakon što je Ročak je pao na pod nastavio ga je udarati u predjelu potiljka dok se ovaj branio skupljenim rukama. Ročak je u napadu zadobio prijelom nosne kosti, prijelom gornje vilice, te podljev ispod i iznad oka zbog čega za Sorića traži kaznu zatvora u trajanju od dvije godine.

- Uopće mu se nisam obratio, nije bilo nikakve komunikacije između nas, ali, kada sam došao do Brankovih vrata, on me s leđa potegnuo za jaknu, okrenuo sam se, a on je zamahnuo. Podigao sam ruku, pa me nije udario svom snagom, ali sam ipak pao na pod, pogodio me u lice. Bio sam dezorijentiran i nakratko u nesvijesti, ustrčali su se ljudi, došla je Hitna pomoć i evo me, drugi dan sam u bolnici. Liječnici kažu da će još u ponedjeljeka napraviti jedan CT i, ako bude sve u redu, pustiti me kući - kazao je nakon incidenta Ročak u zadarskoj Općoj bolnici gdje je i najavio tužbu protiv Sorića.

25. travanj 2024 07:54