StoryEditorOCM
4 kantunaFOTO: MODES I HSP IDU ZAJEDNO NA IZBORE

Rudolf i Starčević derali po HDZ-u, a Gregorić na ovjeru sporazuma zaboravio ponijeti stranački pečat!

Piše IN
19. travnja 2017. - 17:33
modes_hsp1-190417_resize.JPG

Dožupan Rudolf Dvorski i dogradonačelnik Ivica Vlakić iz Moderne demokratske snage (MODES) bit će zajednički kandidati MODES-a i HSP-a na predstojećim lokalnim izborima za zadarskog župana i gradonačelnika. Ako postane župan Dvorski će za svoje zamjenike imati nezavisnog Dragu Čulinu i Ivana Matkovića, dok će Vlakića, ako bude gradonačelnik, zamjenjivati dr.sc. Ante Periša i Andreja Baraba.

Rezultati su to koalicijskog sporazuma između MODES-a i HSP-a koji je u srijedu potpisan u Zadru prema kojem će HSP za podršku MODES-ovim kanadidat dobiti treće mjesto na listi za grad i županiju, a u oba slučaja predstavljat će ih dr. Rade Škarica.

- Odluka o zajedničkom izlasku na izbore donesena je na stranačkim tijelima jednoglasno jer mi smo stranke iste povijesti i istog svjetonazora - kazao je Vlakić dodavši da su kandidati za dožupana i zamjenika gradonačelnika izabrani "većinom glasova, a ne kao u Sjevernoj Koreji".

- Vjerujem da ćemo jako dobro proći u gradu i županiji i da ćemo ući u drugi krug gdje je sve moguće – naglasio je predsjednik MODES-a Rudolf Dvorski koji je potpisivanje sporazuma započeo projekcijom petminutnog "filma" na temu uvođenja poreza na nekretnine. Film je sačinjen od izjava bivših i sadašnjih vodećih ljudi HDZ-a, kao što su ministar Goran Marić, Tomislav Karamarko, Božidar Kalmeta, Ivan Šuker, Sunčica Glavak, Goran Soldo i drugi koji su teškom verbalnom artiljerijom tukli po uvođenju poreza na nekeretnine dok su bili u opoziciji ("novi harač", "agresorski potez", "nepravedni porez"...).

- Nismo o tome namjerno htjelo govoriti, nego smo pustili da o porezu na nekretnine govore oni koji ga sada uvode, da vidite što ćeka hrvatske građane. Danas počinje ključna borba za dostojanstvo građana jer će od 1. siječnja 2018. godine većina hrvatskih građana postati podstanari u vlastitim nekretninama, kućama i stanovima. Sada će im, zbog novog poreza, kojeg neće moći plaćati, netko doći na vrata i reći: "ovo je moje". Kao što su jučer u Zadru mučno deložirali ženu zbog duga od 13 tisuća kuna. Govore da će porez na nekretnine zamijeniti komunalni doprinos, a zašto onda još uvode i građevinsku rentu! Mi ćemo se boriti protiv toga pod svaku cijenu, a kada dođemo na vlast u gradu i županiji podnijet ćemo i ustavnu tužbu jer uvođenje tog novog poreza je protuustavno. Naš cilj je borba za građane, a ne za sinekure – kazao je Dvorski i riječ prepustio novoizabranom nacionalnom predsjedniku HSP-a Karlu Starčeviću koji je rekao da porez na nekretnine nije uzrok nego posljedica javašluka i nevjerodostojnosti hrvatskih vlada zadnjih 20 godina.

- Licemjerje je osmi smrtni grijeh. HDZ-ove i SDP-ove vlade uvukle su nas u dug veći od 200 milijardi eura kojeg naša praununčad neće otplatiti, a sve zahvaljujući kriminalcima koji nas vode zadnja dva desetljeća. Ovo je kraj naše suverenosti i državnosti, nijedan se narod nije tako rano zasitio svoje nacionalne države i slobode kao Hrvati u ovih 20 godina. Hrvati su užasno zapušten narod, politički i duhovno, a za to su zaslužbe velike stranke koje u kohabitaciji pljačkaju državu, jer nisu je ni htjeli, ni voljeli, ni branili. Pozivam hrvatski narod da, ako treba, izađe na ulice i preuzme odgovornost. U protivnom, džabe nam sve žrtve pale za slobodu Hrvatske – poentirao je Starčević.

Inače, koalicijski sporazum ovjerili su Ivan Matković i Ivica Vlakić sa strane MODES-a te Ivanka Špralja i Robert Gregorić sa strane HSP-a, koji je na potpisivanje došao zaboravivši službeni stranački pečat!

18. travanj 2024 16:59