StoryEditorOCM
4 kantunaFOTO: KALMETA OTVORIO NOVI VIŠNJIK

Zadar dobio olimpijski centar u srcu grada!

Piše Iva Ivanac, Ana Franić
9. svibnja 2017. - 17:55
konferencija3

Nakon tri mjeseca intenzivnih radova Zadrani su u centru grada napokon dobili obnovljena igrališta Športskog centra Višnjik. Iako je u prošlosti bilo polemika o tome hoće li svi građani i sportski klubovi imati jednaki pristup i mogućnost treniranja na Višnjiku kao i prije rekonstrukcije, u utorak je i ta dilema otklonjena.

- Rekreativci će i dalje moći koristiti cijeli kompleks kao i do sada. ŠC Višnjik je otvoren za apsolutno sve građane – kazao je gradonačelnik Božidar Kalmeta dodajući da je Grad Zadar dobio iznimnu sportsku infrastrukturu u centru grada, što je veliki napredak u povezivanju sporta i turizma, odnosno pozicioniranja Zadra kao destinacije za sportski turizam.

- Ovo je veliki događaj, jer da nije onda se ne bi čekalo 25 godina da se ovi tereni obnove. Sretan sam i zadovoljan - poručio je građanima Kalmeta.

Uz obnovljenu atletsku stazu sa šest traka, koja je i bila u najgorem stanju, temeljiti "face lifting" prošla su i tri košarkaška i jedno odbojkaško igralište, četiri malonogometna terena s umjetnom travom i vježbalište s spravama na otvorenom. Osim toga, napravljene su i dvije nove staze dužine 100 metara za istrčavanje. Također se riješio i problem rasvjete, javne i one uz sportska borilišta, tako da će svi rekreativci i sportaši moći koristiti ŠC Višnjik svakim danom od šest ujutro do ponoći. U dosadašnje radove na Višnjiku utrošeno je 3,5 milijuna kuna, a u budućnosti se planiraju daljnje investicije.

- Ostaje nam još napraviti vanjski olimpijski bazen, nešto infrastrukture i onda ćemo doista moći reći da u samom centru grada imamo jedno zadovoljavajuće olimpijsko selo koje će moći koristiti svi sugrađani, sportaši ali i svi oni koji će dolaziti u naš grad na pripreme i natjecanja, od najranijih sportskih generacija pa do najstarijih, rekao je Kalmeta.

Direktor ŠC Višnjik Denis Karlović istaknuo je da se nakon uređenja sportski centar izjednačio sa sličnim svjetskim terenima u središtima gradova jer je sve obnovljeno najboljim mogućim materijalima koji se nalaze na tržištu. Atletska staza je identična onoj na kojoj se održavalo Europsko prvenstveno u atletici 1990. u Splitu, a za sve ostale terene smo već dobili pohvale od trenera i sportaša, naglasio je Karlović.

Obnovljenu atletsku stazu te ostale terene već će u petak otvoriti oni najmlađi i to Olimpijskim festivalom dječjih vrtića.

- Kao bivša sportašica i aktivna rekreativka te sportska djelatnica, izuzetno sam ponosna što smo dobili moderan sportsko rekreacijski centar. U petak ujutro će se održati dječja olimpijada, a 13. i 14. svibnja Festival sporta i sportske rekreacije čiji je cilj uključivanje građana u sportske aktivnosti i promicanje zdravog načina života - poručila je Snježana Jurinić, pomoćnica pročelnika gradskog Upravnog odjela za kulturu i šport.

Na Festivalu sporta i sportske rekreacije sudjelovat će 73 sportske udruge iz Zadra. One će predstaviti svoje sportske aktivnosti u kojima će, poručuju iz gradske uprave, svi posjetitelji pronaći neki oblik rekreacije za sebe.

23. travanj 2024 12:27