ZADARSKI NOGOMETNI DJELATNICI O GRAFITIMA "U ČAST" LUKE MODRIĆA Surać: Meni ovo smrdi na "poljudsku svastiku"!

ZADARSKI NOGOMETNI DJELATNICI O GRAFITIMA

Odjeci promjene iskaza Luke Modrića, nogometnog reprezentativca Hrvatske i "motorina" madridskog Reala, na suđenju Zdravku Mamiću u korist savjetnika NK "Dinamo" u javnosti je dočekano ne samo negodovanjem i ogorčenjem , nego i uvredljivim grafitima na Modrićev "račun"!

Zapravo, mnogi su zadarski zidovi " progovorili", posebice slikovito je uokolo bivšeg Hotela " Iž" u kojem je Luka tijekom Domovinskog rata, živio sa svojom obitelji. Na programu se moglo vidjeti svega i svačega , ponajviše grafita, " Modriću kurvo Mamićeva " s potpisom - Tornado Voštarnica. Ali i transparent "Luka, sjećat ćeš se ovog dana" istaknut iznad ulaza u nekadašnji restoran spomenutog hotela. Nadalje, moglo se pročitati i ovo: "Luka Mamić" i "Modriću kurvo Mamićeva" te "Nije ovca nego Beckham iz Obrovca".

Nedugo nakon što se " pisanje " zahuktalo posjetili smo Stanove , mjesto odakle se Modrić vinuo u nogometni svijet, gdje nas je dočekao Svetko Ćustić, predsjednik NK "Zadar".

-Ne ulazim u to tko je autor grafita i transparenata, međutim, držim neprimjerenim takvo ponašanje i odnos prema Luki koji je svojom igrom zadivio svijet, pa tako i njegov Zadar. Ovo je strašno, jer Modrić ničim to nije zaslužio – veli Ćustić, koji je spremno dočekao priču o tomu kako je Luka u Osijeku promijenio svoj iskaz kojeg je ranije dao u USKOK-u....

- Zašto Luka ne bi promijenio iskaz, odnosno , imao pravo na svoje mišljenje, sviđalo se to nekome ili ne sviđalo. On najbolje zna što se događalo u cijeloj priči, uostalom, zašto bi netko "odrađivao" posao institucija koje imamo. Znači, svi su kod nas suci i porotnici. Uglavnom , mi u klubu smo ogorčeni takvim izražavanjem nekakvog nezadovoljstva i ničim ne odobravamo pojedincima da vrijeđaju našeg Luku koji je NK " Zadar" i svojem gradu najbolji ambasador. Ponavljam, zna se tko ima zadnju riječ, drugi neka bolje razmisle o svojem ponašanju – zaključio je Ćustić.

Nedaleko od zadarskog stadiona susreli smo i Jakova Suraća bivšeg kapetana Zadra, igrača s najvećim radnim stažom u hrvatskom nogometu. Ni njemu nije bilo svejedno kad je pročitao kakvim se pogrdnim riječima " navalilo ", kako Jakov kaže, na najboljeg veznog igrača na svijetu .

 -Nikad nisam volio da se nekoga "razapinje" bilo grafitima ili transparentima, ili pak pogrdnim riječima s tribinama. Nažalost, zadnjih dana smo svjedoci kako su veliki sportaši poput Janice Kostelić i sad našeg Zadranina, Luke Modrića " na meti" tobožnjih sudaca. Što da je promijenio iskaz, nije prvi ni zadnji koji je to učinio, pravorijek će donijeti sud, a ne " bukači" ili " pisači" grafita – zbori Surać , kojem je pak simptomatičan napad na Modrića...

- Meni sve ovo "smrdi" na "poljudsku svastiku", odnosno, nekomu je cilj "razvaliti" ono što je dobro, a to je reprezentacija Hrvatske. Sjetimo se koliko su naši nogometaši promotori Hrvatske i svaki od njih više je zaslužan od bilo kojeg našeg političara. Zato me kao čovjeka vrijeđaju ovakvi napadi na Modrića . Ne znam otkud tolika mržnja, a prije nekoliko dana svi su se dičili Lukinim naslovom prvaka Europe i Španjolske. Ne želim da se sudi unaprijed, nažalost, iz osobnog iskustva znam kako se čovjek osjeća u takvoj poziciji. Oni koji pišu po zidovima neka razmisle kako bi se osjećali da je riječ o nekomu iz njegove obitelji – zaključio je Surać.

 

 

 

Naslovnica 4 kantuna

Najčitanije

STUDENAC PREUZIMA SONIK Lanac od 88 zadarskih "kvartovskih dućana" u 100 postotnom udjelu preuzeli novi vlasnici iz Poljske, 500 radnika ima novog poslodavca. Nikola Sorić: Integracija sa Studencem omogućit će nam uzajamni razvoj!

Lanac od 88 zadarskih
Zadarski lanac trgovina Sonik, preuzeo je maloprodajni trgovački lanac Studenac, vijest je to koja je odjeknula ...
Lanac od 88 zadarskih "kvartovskih dućana" u 100 postotnom udjelu preuzeli novi vlasnici iz Poljske, 500 radnika ima novog poslodavca. Nikola Sorić: Integracija sa Studencem omogućit će nam uzajamni razvoj!