StoryEditorOCM
4 kantunaDEMANTIJ REKTORICE I PROREKTORA ZADARSKOG SVEUČILIŠTA

Prof. Rogošić se ponovno bavi plasiranjem neistina, podmetanjima i manipulacijama za koje koristi sredstva javnog priopćavanja!

Piše Zadarski.hr
23. lipnja 2017. - 15:17
rogosic

Predmet: Demantij na tekst „Sveučilište u Zadru opet izgubilo sudsku bitku protiv prof. Rogošića“

Poštovani,

sukladno Zakonu o medijima molimo Vas za objavu ovoga demantija, integralno na vašem portalu http://zadarski.slobodnadalmacija.hr, a vezano za tekst pod Predmetnim naslovom objavljen 22. lipnja 2017.

Naime, Sveučilište u Zadru u potpunosti postupa sukladno svim pravomoćnim sudskim presudama/rješenjima pa je tako postupilo i po ovoj koja se odnosi na prof. dr. sc. Jozu Rogošića.

Za sve ostale optužbe prof. dr. sc. J. Rogošića iz predmetnog članka možemo konstatirati, da se radi o njegovom ponovnom plasiranju neistina, podmetanjima i manipulacijama, a za koje nažalost koristi sredstva javnog priopćavanja. Zbog toga njegove napade i ovaj put najodlučnije odbacujemo, držeći ih neistinitima i zlonamjernima.

Prof. dr. sc. J. Rogošić očigledno namjerno podmeće krive i djelomične informacije o načinu provedbe sudskog rješenja, te njegovu ocjenu stanja na sveučilišnoj sastavnici (Odjelu) i Sveučilištu ukupno. Naprotiv, stanje i rezultati Odjela za ekologiju, agronomiju i akvakulturu su po mnogim ocjenama baš u posljednje vrijeme izvrsni.

Najoštrije odbacujemo s naše strane bilo kakvu mogućnost pritisaka na bilo koga u vezi predmetne problematike, a i općenito, te se po nama ovdje radi o tzv. zamjeni teza s njegove strane. Poznato je da se prof. dr. sc. J. Rogošić bio legitimno kandidirao na prošlim izborima i za rektora Sveučilišta u Zadru, pa nije sasvim jasno odnose li se pritisci o kojima govori i na rezultat tih izbora, posebno na njegov osobni rezultat na istima.

Prof. dr. sc. Jozo Rogošić nema kompetencije ocjenjivati ispunjavanje znanstveno-nastavnih kriterija izvan svoga znanstvenog područja.

Zaključno, nadležna sveučilišna tijela su s ovim u vezi donijela potrebne odluke i iste se provode u uobičajenoj i propisanoj proceduri, a to se u prvom redu odnosi na ponovno povjeravanje nastave uključivanjem u redove predavanja i dodjeljivanje uredskog prostora i opreme prof. dr. sc. J. Rogošiću. U konačnici držimo da bi s njegove strane bilo korektnije da se bavi znanstveno-nastavnom djelatnošću unutar Sveučilišta, umjesto podmetanjima s udaljenosti. Žao nam je što i nadležni sud to nije prepoznao ali kao legalisti prihvaćamo i takvu činjenicu.


Rektorica i prorektori Sveučilišta u Zadru

24. travanj 2024 04:07