StoryEditorOCM
4 kantunaKRUZER MSC MUSICA "PROJURIO" KRAJ MJESTA TRAGEDIJE!

Putnici se zabavljaju a sigurno svira i muzika. No bilo bi pomorački i humano da su barem na trenutak usporili i zasvirali brodskom sirenom za svoju kolegicu...

Piše IN
25. lipnja 2017. - 00:02

Nestala brazilska članica posade kruzera MSC MUSICA Simone Scheuer Sousa (35) do sada nije pronađena, javlja nam naš vjerni čitatelj Josip Tolić koji je prije nekoliko dana ukazao na tragediju u Jadranu kada je iz kruzera u more upala članica posade.

Brod je u proteklih par dana obavio svoje planirano putovanje iz Venezije, Brindisija, Katakolona, Piraeusa, Kotora, Kerkyre (Krfa) i Kotora, piše Tolić. 

- Ovdje ga u subotu oko 20.45 sati bilježimo na povratku prema luci Venezia. Kao što se vidi na AIS snimkama brod plovi punom brzinom od 21 čvora na udaljenosti od čak 15 nautičkih milja sjevernije od mjesta pada nesretnice. Putnici se zabavljaju a sigurno svira i muzika. No bilo bi pomorački i humano da su barem na trenutak usporili, zasvirali brodskom sirenom i tako se simbolično oprostili od svoje dojučerašnje mlade kolegice. Ali tempo koju diktiraju tržišni uvjeti nemaju milosti niti sentimentalnosti prema nikome, pa tako ovaj slučaj možemo smatrati - zaključenim - konstatira naš čitatelj.

19. travanj 2024 03:27