StoryEditorOCM
4 kantunaEKSKLUZIVNO: NEVJEROJATNA PRIČA ANTE IZ ZADRA

Sina (3) su mi pokušali oteti na Kalelargi! Jedna žena ga je uzela za ruku i krenula niz ulicu...!

11. srpnja 2017. - 15:05
policija more dijete

- U jednom trenutku obuzeo me najveći strah i najveći bijes u životu. Oči su mi iskočile, žile su mi na vratu htjele prsnuti! Htio sam joj skočiti za vrat i iščupati joj grkljan! Jedva sam se uspio iskontrolirati. Vjerujte mi, tako bio se osjećao svaki roditelj na mom mjestu, na mjestu oca kojem su pokušali na Kalelargi oteti dijete – počinje svoju nevjerojatnu priču Ante iz Zadra (podaci poznati redakciji) koji je u nedjelji na popularnoj zadarskoj šetnici u zadnji tren spriječio otmicu svog trogodišnjeg sina.

Ni sam ne zna kako se uspio pribrati u kritičnom momentu, ali uspio je svoga sina istrgnuti iz ruku žene koja ga je uzela za ruku i htjela se s njim izgubiti u gužvi.

- Bila je nedjelja oko 19.30 sati. Kalelarga je puna turista, a ja i sin smo šetali pored trgovine Borovo – priča potreseni otac kojem smo zbog zaštite njega i njegove obitelji za potrebe novinarske priče nadjenuli ime Ante.

- Sin se igrao na pločniku tako da je preskakao crte i gazio samo u središtu kamenih ploča. Bio je dvadesetak centimetara od mene, nisam ga držao za ruku, ali sam ga imao na oku. Odjednom se ispred njega stvori neka žena u 60-im godinama. U ljubičastoj haljini do koljena, visine oko 160 centimetara i nekih 70 kilograma. Normalnog izgleda, ni po čemu upadljiva, kao neka naša susjeda. Svojom desnom rukom zgrabi za lijevu ruku mog sina i krene korak naprijed, u namjeri da produži niz Kalelargu. Djelovao sam istog trena i lijevom rukom uhvatio sina za njegovu desnu ruku. Kad sam ga dohvatio, žena stane i okrene se prema meni. Gleda me i šuti. Trajalo je to nekih pet-šest sekunda. U meni se probodi oganj, shvatim što se događa, da mi želi oteti sina. Poludim! Oči mi iskoče, vratne žile samo što ne eksplodiraju. Stišćem desnu šaku u namjeri da je snažno udarim i zatim skočim na nju i iščupam joj grklja. Poludio sam! Istodobno mi glavom prođe misao: što ako je tako napadnem u ovoj gužvi, a ona mi sina drži za ruku? Na mene će nahrupiti svjetina, tko će od njih moći znati što se stvarno dogodilo? Dovoljno je da oni na mene nasrnu i da ona iskoristi priliku i nestane s malim...

Razmišljao sam brzinom svjetlosti, nije prošlo nekoliko sekunda a ona mom sinu govori: "Blondi, blondi". Zato što je plav. Kako mu nisam puštao ruku ona ga naglo otpusti i nestane ispred nas u gužvi.

Vidio sam je kako prolazi i zagledava se u druga dječja kolica. Uzeo sam sina u ruke, stavio na ramena i krenuo za njom. Sad ću te naći, ići ću za tobom do kraja svijeta, kažem sebi. Pratio sam je od Erste banke na Kalelargi do Trga, pa preko Četiri kantuna do Suda gdje sam je na koncu izgubio iz vida – priča nam Ante dodajući da je cijeli događaj iste večeri ispričao supruzi koja je o tome kasnije nešto napisala i objavila na svom statusu na Facebooku.

- Jutros nas je zbog toga posjetila policija. Vidjeli su da je ona nešto napisala i došli su provjeriti o čemu se radi – kaže Ante. Pitamo ga zašto cijelu stvar nije prijavio policiji.

- Htio sam, ali sam dosad imao loša iskustva s policijom. Kad bih im nešto išao prijaviti prvo mi ne bi vjerovali što mi se dogodilo, a onda bi sve toliko izbirokratizirali da bih izgubio volju. Meni je važno da se ovo što se meni dogodilo iznese u javnost, da roditelji budu na oprezu s malom djecom. Ljeto je,velike su gužve, gradom prolaze svakakvi tipovi i likovi. Ja ne mogu sto posto tvrditi da je ta žena mog sina htjela oteti. Tko zna možda se radi o nekoj poremećenoj osobi, ali siguran sam da joj namjere nisu bile normalne. Ni da je htjela išta plemenito napraviti – tvrdi naš sugovornik uz napomenu da bi sigurno mogao prepoznati ženu koja mu je pokušala odvesti sina.

U zadarskoj policiju su nam potvrdili da su u utorak obavili provjeru informacije o pokušaju otmice djeteta koja je objavljena u jednom statusu na Facebooku. Bili su u spomenutoj obitelji i razgovarali s majkom, a uskoro će i s ocem. Obrada je u tijeku.

20. travanj 2024 00:13